01 Aralık 2017 14:53

Tutuklu yakınları: Bizi de cezalandırıyorlar

İki oğlu ve kardeşi cezaevinde olan Nihat Yürek, yaşanan hak ihlallerinin arttığını ve yaşananlardan tutuklu yakınlarının da etkilendiğini söyledi.

Paylaş

İki oğlu ve kardeşi cezaevinde bulunan Nihat Yürek, cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerinin arttığını söylerken, yaşananlardan tutuklu yakınlarının da etkilendiğini söyledi. 

Cezaevlerindeki tutuklu yönelik baskı, kötü muamele ve işkence haberleri gelmeye devam ediyor. Cezaevlerinden gelen ihlal haberlerine son olarak Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Cezaevi ve Bandırma 2 No’lu F Tipi Cezaevi eklendi. Buralarda kalan tutuklular, yaşadıkları ihlallerini aileleri aracılığıyla kamuoyuyla paylaştı. Bir oğlu ve kardeşi Bandırma Cezaevinde kalan Nihat Yürek, Tekirdağ Cezaevinde kalan diğer oğlu Çekdar Yürek’le yaptıkları telefon görüşmelerinde oğlunun cezaevinde yaşanılanlarla ilgili kendisiyle paylaştıklarını aktardı. 

Baba Nihat Yürek, görüşmeleri şöyle anlattı: “Oğlum bana ‘Hasta tutuklular revire çıkarılmıyor. Durumu kötü olanlar çıkarılsa bile hastaneye sevki gerekse de, koğuşa geri gönderiliyor. Hepatit B hastası bir tutuklu hastaneye sevk edilmedi, koğuşa geri getirildi’ dedi”  Cezaevindeki ihlallerin revirle sınırlı kalmadığını vurgulayan Yürek, koğuştan çıkarılan tüm tutuklulara çıplak aramanın dayatıldığını ifade etti. Yine cezaevindeki tüm sportif faaliyetlerin kaldırıldığının paylaşan Yürek, “Tutuklular hiçbir faaliyete çıkarılmadığı gibi yapılan koğuş aramalarında tutukluların tuttuğu notlara el konuluyor. Koğuştaki bütün kol saatlerini toplamışlar. Kol saatini dahi yasaklamışlar. Son aramada radyoların da toplandığını öğrendik” diye belirtti. 

Birbirinden uzakta bulunan cezaevlerinde kalan çocuklarından birinin görüşüne giderken, diğer oğlunun görüşüne yetişemediklerinden yakınan Yürek, bu nedenle çok zorlandıklarını, her iki oğlunun aynı cezaevine verilmesini istedi. Yürek, yapılan uygulamalarla çocukları ile birlikte aslında kendilerinin de cezalandırıldıklarını ifade etti. (Batman/MA)

ÖNCEKİ HABER

MESS metal işçisiyle alay ediyor

SONRAKİ HABER

İşçi direnişlerinde iletişim pratikleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...