01 Aralık 2017 14:05

‘Bakanlığın mahalle planıyla işi ne?’

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Üsküdar’da bulunan Kısıklı Mahallesindeki SİT alanını tadilat yaparak yapılaşmaya açmasına İbrahim Doğan'dan tepki.

Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının İstanbul Üsküdar’da bulunan Kısıklı Mahallesindeki SİT alanını tadilat yaparak yapılaşmaya açması eleştiri konusu oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP İlçe Meclis Üyesi İbrahim Doğan “Bu ilçenin belediyesi, meclisi, planlama müdürlüğü yok mu? Çevre Bakanı neden bir mahallenin arsa planıyla uğraşıyor?​” diye sordu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı  tarafından yapılan plan tadilatlarının kamuoyuna olağan bir uygulamaymış gibi sunulduğunu dile getiren Doğan, söz konusu  21 No’lu parsel mülkiyetinin Üsküdar Belediyesine ait olduğunu, tapuda arsa niteliğinde göründüğünü ve yaklaşık dört yıl önce Bakanlığın bu arsayı “ Rekreasyon Alanı” lejantına aldığını dile getirdi. 

Sözü geçen alanların İstanbul’un tarihi Boğaziçi koruları olduğunun da belirtildiği açıklamada birinci derece doğal sit alanı olarak geçen bu yerlerde bitki örtüsünün, mevcut ağaç dokusu ve geleneksel karakterinin korunmasının esas olduğu hatırlatıldı. Doğan ayrıca, 21 parsel sayılı yerdeki arazinin “Sosyal Tesis Alanı” lejantına alınarak yapılaşmaya açılmasına da tepki gösterdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bingöl’de 3 işçi, elektrik akımına kapıldı

SONRAKİ HABER

Flynn Türkiye ile ilgili suçlamaları kabul etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...