01 Aralık 2017 12:52

‘Tarih ve kültür cellatları kol kola geziyorlar’

4. İstanbul Kent Sempozyumu başladı. TMMOB Genel Başkanı Emin Koramaz: Şehrin en değerli arazileri imara açılarak, iktidar yandaşlarına dağıtılıyor.

Paylaş

TÜRK Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul İl Koordinasyon Kurulunun düzenlediği ve 3 gün sürecek olan “4. İstanbul Kent Sempozyumu” Harbiye Askeri Müzesi’nde başladı. Çok sayıda kişinin katıldığı sempozyuma Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri Ali Şeker ve Güler Yedekçi, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, TMMOB Genel Başkanı Emin Koramaz ve TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Cevahir Efe Akçelik de katıldı.  

‘GELECEĞİMİZİ İPOTEK ALTINA ALDINIZ’

TMMOB Genel Başkanı Emin Koramaz, “15 yıldır Türkiye’yi kendileri yönetmemiş gibi Cumhurbaşkanı bir biri ardına ilginç açıklamalar yapıyor. Bu kentin altını üstüne getirenler değilmiş gibi açıklamalar yapıyorlar. Bugün Türkiye’de tarih ve kültür cellatları kol kola geziyor” dedi. Şehrin en değerli arazilerinin imara açılarak, iktidar yandaşlarına dağıtıldığını vurgulayan Koramaz, “Başarı diye sunduğunuz üçüncü köprü ve havalimanı ile geleceğimizi ipotek altına aldınız. Eğer gerçekten öz eleştiri vermek istiyorsanız TMMOB’nin hazırladığı raporlara bakın” dedi. Koramaz, “Ülkede üretim ekonomisini bitirdiler ve rant ekonomisini devreye soktular. Ama artık yollar bitti, meydanlar bitti” diye konuştu.

OHAL’in toplumsal muhalefetin bastırılması amacı ile kullanıldığının da altını çizen Koramaz, “Barış talepleri duyulmasın diye akademisyenleri, özgürlük talepleri duyulmasın diye gazetecileri, eşitlik talepleri duyulmasın diye kadınları hedef alıyorlar. Ne kadar isterlerse istesinler bu halk boyun eğmeyecek” dedi. 

KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen de, AKP’nin neoliberal politikalar ile yaşam alanlarına müdahale ettiğini belirtti. Gezen, toplum ve kent arasındaki ilişkinin çıkar ilişkisi olmadığını vurguladı. Toplumun kent hakkına sahip çıkmasının çok önemli olduğunu kaydeden Gezen, “Kent hakkını savunmak OHAL’e karşı mücadele ve demokrasi istemektir” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından sempozyum, “Kent ve Adalet” oturumu ile devam etti. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan ve yakınlarından Kılıçdaroğlu'ya dava

SONRAKİ HABER

Yılmaz Büyükerşen'e saldıranlar tahliye edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...