06 Ağustos 2012 10:24

ABD’de tapınak saldırısı: 7 ölü

Geçtiğimiz pazar geç saatlerde ABD’nin Wisconsin eyaletinin Milwaukee şehri yakınlarındaki Sih tapınağına düzenlenen silahlı saldırıda, 7 kişi hayatını kaybetti.Sih inancına mensup ABD vatandaşlarından bazıları, olaya inanamadıklarını belirtirken, bazıları ise 11 Eylül sonrasında Müslümanlarla sık sık karıştırıldıkların

ABD’de tapınak saldırısı: 7 ölü
Paylaş

Geçtiğimiz pazar geç saatlerde ABD’nin Wisconsin eyaletinin Milwaukee şehri yakınlarındaki Sih tapınağına düzenlenen silahlı saldırıda, 7 kişi hayatını kaybetti.
Sih inancına mensup ABD vatandaşlarından bazıları, olaya inanamadıklarını belirtirken, bazıları ise 11 Eylül sonrasında Müslümanlarla sık sık karıştırıldıklarını ve saldırının bu nedenle düzenlenmiş olabileceğini belirtti.
Görgü tanıklarının ifadesine göre, 30 yaşlarında bir erkek tapınağa girerek rasgele ateş açmaya başladı. Polisle çıkan çatışmada silahlı saldırgan da hayatını kaybederken, biri polis olmak üzere üç kişi de ağır şekilde yaralandı. Yaralıların durumunun hâlâ kritik olduğu bildirildi.
ABD Başkanı Barack Obama, saldırıda hayatını kaybedenler ve aileleri başta olmak üzere Oak Creek halkına dua ettiklerini ve onlara ellerinden geldiğince destek vereceklerini bildirdi. Obama, Sih topluluğunun ABD’nin zenginliğinin bir parçası olduğunu belirterek, saldırıyı kınadı.
Kendisi de Sih olan Hindistan Başbakanı Manmohan Singh ise, saldırı karşısında derin bir şok geçirdiğini ve müteessir olduğunu belirtti.
1997 yılında açılan Milwaukee Sih Tapınağı’nın 400 civarında üyesi bulunuyor. (DIŞ HABERLER)    

 

ÖNCEKİ HABER

Japonlar nükleercilerden ‘nefret’ ediyor

SONRAKİ HABER

Romanya’da referandum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...