01 Aralık 2017 11:55

Alman tekeli Türkiye’de iki büyük ihale kazandı

Almanya ile Türkiye arasında yaşanan diplomatik gerilime rağmen, Türkiye’ye ihale kazanan tekellere ThyssenKrupp da katıldı.

Paylaş

Almanya ile Türkiye arasında yaşanan diplomatik gerilime rağmen, Türkiye’ye ihale kazanan tekellere ThyssenKrupp da katıldı. Tekel tarafından basına yapılan açıklamada, ThyssenKrupp’un polimer alanında faaliyet yürüten “Uhde Inventa-Fischer” şirketi Adana’daki SASA Polyester Sanayi AŞ için iki büyük polimer fabrikası kurmak için yapılan ihaleyi kazandı. 

Fabrikalardan biri düşük viskoziteli uygulamalar için günlük 1050 ton PET (polietilen tereftalat) üretecek. Bu, yıllık 380 bin tonluk kapasiteye denk geliyor. İkinci tesiste ise, Uhde Inventa-Fischer’in patentli “MTR®” teknolojisi kullanarak PET şişelerin üretimi için yılda 216 bin ton reçine üretecek. Her iki tesis de, ilgili ürünler için dünyanın en büyük tek hatlı üretim tesisleri olacak.

Uhde Inventa-Fischer CEO’su Werner Steinauer “SASA’nın, geçen yıl dünyanın en büyük polyester fabrikalarından birini inşa etmeye başlamasıyla birlikte, bir kez daha bildiklerimize güvenmekten gurur duyuyoruz. Kanıtlanmış MTR teknolojimiz, optimize edilmiş enerji tüketimini, ham maddelerin maksimum kullanımını ve etkin tesis işletimini garanti eder. Bu, geleneksel teknolojilere kıyasla üretim maliyetlerini önemli ölçüde düşürebilir” dedi.

Daha önce de Siemens tekeli, Türkiye’de rüzgarla elektrik enerjisi elde etmek için açılan projeyi kazanmıştı. (Köln/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Suudi Arabistan 1300 Etiyopyalı işçiyi sınır dışı etti

SONRAKİ HABER

Çanakkale Cezaevi’nden ‘Amca beni kurtar’ çığlığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...