01 Aralık 2017 10:21

Gazeteci Mehmet Ülger toprağa verildi

Gazeteci Mehmet Ülger, Kayseri'nin Sarız ilçesine bağlı Kırkısrak'ta toprağa verildi. Cenaze törenine gazeteci ve siyasetçiler de katıldı.

Paylaş

Gazeteci Mehmet Ülger Kayseri'nin Sarız ilçesine bağlı köyü Kırkısrak’ta defnedildi. Türkiye ve yaşamının büyük bölümünü geçirdiği Hollanda’dan çok sayıda kişinin, gazetecilerin katıldığı cenaze törenine Genel Yayın Yönetmenimiz Fatih Polat, Emek Partisi MYK üyesi Yakup Aslandoğan, Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ve CHP Milletvekili Mehmet Tüm katıldı.

Cenaze töreninde Ülger’in birçok ülkeden emekçinin, çocuk işçilerin haberlerini insani boyutlarını ortaya çıkararak anlattığı vurgulandı.

Mehmet Ülger’in Evrensel’de çok sayıda izi olan önemli bir gazeteci olduğunu ifade eden Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Ülger’in göçmen işçilerin hayatını fabrikada onlarla birlikte çalışarak anlattığını ifade etti. İnsanların hayatını değiştiren bir şey varsa bunda Ülger'in de payı olduğunu dile getiren Polat, “Metin Göktepe’nin yakın arkadaşıydı. Gazeteciliğini sömürüsüz bir dünya için yaptı. Hastalıkla mücadele ettiği günlerde, Metin Göktepe ödül törenlerinde fotoğraf çekiyordu. Üretmeyi hiçbir zaman bırakmadı. Hayattaki duruşu ile bize örnek oldu” dedi.
Emek Partisi MYK üyesi Yakup Aslandoğan, Ülger’in Emek Partisi kongrelerine katılan, parti üyesi olmasıyla gurur duydukları, emekçilerin, Kürtlerin, Alevilerin mücadelesinin yanında olan bir gazeteci olduğunu ifade etti.

Mehmet Ülger

Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, Ülger’i uzun zamandır tanıdığını belirterek Ülger’in insani yönü etkileyici bir gazeteci olduğunu söyledi.

Sömürülen Türkiyeli, Bangladeşli, Ukraynalı ve göçmen işçilerin haberlerini yaptığını ifade eden Önderoğlu, Füsun Erdoğan davasında jandarmaların sanıkların önünü kapatmasını belgelemek için gözaltına alınmayı göze alarak o fotoğrafı çektiğini belirterek Ülger’in emeğe, insan haklarına bağlı bir gazeteci olduğunu söyledi.

Ülger’in kendisini halka adamış bir gazeteci olduğunu ifade eden CHP Milletvekili Mehmet Tüm, “Daha fazla yaşasaydı daha fazlasını yapacaktı. İnsani duruşuyla devrimciliğiyle örnek biriydi” dedi. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DEÜ'de atılan akademisyenler için destek pankartı açıldı

SONRAKİ HABER

‘Atatürk Havalimanı saldırısının planlayıcısı öldürüldü’ 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa