01 Aralık 2017 08:39
Son Güncellenme Tarihi: 01 Aralık 2017 15:47

Emani’yi vahşice katleden tecavüzcüler ‘Kandırıldım’ dedi

Tecavüz edilerek öldürülen Suriyeli Emani El Rahmun davasında tecavüzcü sanıklar olayı anlattı. Sanıkların ikisi de ‘kandırıldım’ dedi.

Paylaş

Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde yaşayan, 8 aylık hamile ve 10 aylık bir bebeği olan Emani El Rahmun geçtiğimiz temmuz ayında önce tecavüze uğramış sonra bebeğiyle birlikte öldürülmüştü. Emani’nin öldürülmesi davasının 1. duruşması Sakarya Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlandı. Kadınların ve kadın örgütlerinin müdahil olmak istediği davada sanıklar için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Ekmek ve Gül'ün haberine göre büyük bir yoğunluğun olduğu duruşma salonunun önünde ‘idam’ sloganları atılırken İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Memur-Sen üyeleri duruşmaya alındı, ancak gazetecilere “Yer yok” dendi. Salona gazetecilerin yanı sıra Eğitim Sen Sakarya Şubesi üyeleri ve davayı izlemeye gelen kadın örgütleri de alınmadı.

SANIK KARACAL ÖNCEKİ YARGILANMASIYLA İLGİLİ ‘İFTİRA’ DEDİ

Sanıkların salona getirilmesiyle sesler yükseldi. Sanıkları baro tarafından görevlendirilen avukatlar savundu. Sanıklar Birol Karacal ve Cemal Bay’ın kimlik tespiti ile başlayan duruşmada sabıkası olmadığını söyleyen Birol Karacal’a hakim daha öce yargılandığını hatırlattı. Karacal, “Daha önce bir kadın bana iftira atmıştı” dedi.

İlk olarak Cemal Bay dinlendi. İfadesinde Emani’nin eşi Halid El Rahmun ile bir düşmanlığı olmadığını söyleyen Bay, olayı nasıl gerçekleştirdikleri anlattı. Bay, o gece işe gitmediklerini, herkesin uyuduğu saatte Karacal’ın kapıyı leveyle açtığını aktardı ve devam etti: “İçeri girdiğimizde kadın ve bebeği yatak odasında uyuyordu. İkimiz de kadının ensesine birkaç kez vurup bayılttık. Bebek ağlamaya başladı. Birol bebeğin boynuna bezle düğüm attı. Çocuğun sesi kesildi, birden gitti çocuk. Birol kadını omzuna aldı ben de bebeği aldım. Sokağa çıkıp Birol’un arabasına ilerledik. Birol kadını küçük bir battaniyeye sardı, çocuğu da yanına koyduk. Arabayla dağa gittik. Birol bana ‘Tecavüz et’ dedi. Ben de ettim. Hamile olduğunu anlamadım. Kadın bayılmış, ölmüş gibiydi. Tekrar arabaya bindik, başka bir yere gittik. Kadını arabadan indirdik, önce Birol bir odun parçasıyla defalarca vurdu kadına. Arabadan bebeği de indirdik. Üzerine ağaç dalları serptik. Üstlerini örterken kadının hamile olduğunu anladık.”

Bay’ın karakolda verdiği ifade ile mahkemedeki beyanı arasında çelişkiler olduğu ifade edildi.

İKİ SANIKTAN DA AYNI BAHANE: KANDIRILDIM

Birol Karacal ise ifadesinde Bay’ın anlattıklarını yalanladı. Karacal, Hamid El Rahmun ile bir düşmanlığı olmadığını, Bay’ın kendisiyle günlerce konuşup onu kandırdığını dile getirdi ve “Kandırıldım” dedi. Bay ise olaydan birkaç hafta önce El Rahmun ile Karacal’ın arasında tartışma yaşandığını belirtti. Sadece tecavüz suçunu işlediğini söyleyen Karacal, “Ben cinayet işlemedim” diyerek kendini savundu. Sanık Cemal Bay’da Karacal’ın kendisini kandırdığını söyledi.

 {{339487}}

‘BEN ONLARA NE YAPTIM Kİ BANA BÖYLE YAPTILAR'

İfade veren Emani’nin eşi Halid Al Rahmun, şikayetçi olduğunu belirterek o günü anlattı: 

“Ben olayın nasıl olduğunu görmedim. Eşim ve oğlum öldürüldü. Birol komşum, Cemal’i de iş yerinden tanıyorum. Eşim hamile olduğu için o gün iş yerinden 06.30’da izin alıp, eve doğru yola çıktım. Eşim o gün doğum yapacaktı. Doktora götürecektim. Eve gittiğimde dış kapı açıktı. Eşim ve çocuğumu göremedim. Eşimin çantasında eksik yoktu. Terlik ve ayakkabısı oradaydı. Korktum, endişelendim. Ağlamaya başladım. Yüksek sesle ağlayınca Birol’un eşi geldi. Kapılarımız karşılıklı, eşim ve oğlumun hastaneye gitmiş olabileceğini söyledi. Birol’u sordum. O da ‘Siz beraber gittiniz işe’ dedi. Fabrikada Birol’un olmadığını söyledim. Birol’un hastaneye götürmüş olabileceğini söyledi, ben de öyle düşündüm. Birol’u telefonla aradım. O da ‘Haberim yok, babam hasta, o yüzden çıktım’ dedi. Bana oğlu gibi davranan İsmail hocayı aradım. Hastaneleri araştırmaya başladı. Ben evde kaldım. Kaynarca Hastanesi’nden beni arayarak, eşim ve çocuğumun orada olmadığını söyledi. O sırada Birol geldi. Evine girdi. Ben acil bir şey vardır diye yanına gitmedim. Polise gittim, durumu anlattım. Ben polisteyken Birol sık sık aramaya başladı beni. Polisin dikkatini çekti. Birol’un telefon numarasını isteyip, aradılar. Birol cevap vermedi. Polis benim telefonumdan Birol’u aradı. Daha sonra polis Birol’u karakola getirdi. Evde parmak izi alındı. Polis koltukta kan buldu. Ben görmemiştim. Birol ile aramızda sorun yoktu. Eve ilk taşındığımda Ramazan’ın birinci günü bizi yemeğe çağırdılar. Ramazan boyunca da bize yemek getirdiler. Bir iki kere ailece görüştük.” Emani’nin babası Muhammed Abdulhadi Ali Al Rahmun da sanıklar için en ağır cezayı istedi. Sanıklarının tutukluluğunun devamına karar verilirken, duruşma 18 Ocak tarihine ertelendi.
 

‘TACİZE UĞRUYORUZ SESİMİZİ ÇIKARAMIYORUZ’

Emani’nin Sakarya’da yapılan cenaze törenine katılan mülteci bir kadın “Biz de tacize uğruyoruz, sesimizi çıkaramıyoruz. Mahkemeye başvurmak istedik bir şey çıkmaz dediler. Sürekli bu sorunlarla karşılaşıyoruz, evimize giderken bile korkarak gidiyoruz” diye haykırmıştı.

ÖNCEKİ HABER

Nuriye Gülmen'e tahliye, Semih Özakça'ya beraat

SONRAKİ HABER

İstanbul'da bir ailenin evi işaretlendi: Defol dinsiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...