06 Ağustos 2012 10:15

Mısır-İsrail sınırında çatışma

Önceki gün geç saatlerde Mısır-İsrail sınırında meydana gelen bir çatışmada, Mısırlı 16 polis ve güvenlik görevlisi hayatını kaybetti. Ağır silahlarla donatılmış militanlar tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı, Refah sınır karakolunda gerçekleşti. İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak parlamento komitesinde, 8 saldır

Mısır-İsrail sınırında çatışma
Paylaş

İsrailli yetkililerin açıklamalarına göre, saldırganların bulunduğu araçlardan birisi Kerem Şalom geçiş noktasında kendi kendine infilak ederken, diğeri İsrail hava güçleri tarafından yok edildi. Mısırlı yetkililer ise, Bedevi gibi giyinmiş silahlı kimselerin, zırhlı bir araçla kontrol noktasına gelerek ateş açtığını bildirdi.  
Her iki ülke de, olaydan islamcı militanları sorumlu tutuyor.
Mısır devlet ajansı MENA’nın bildirdiğine göre, yaralanan güvenlik görevlilerinin tedavileri sürüyor.

MURSİ: BU SUÇ CEZASIZ KALMAYACAK
Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Mısır’ın bölgedeki güvenlik görevlisi sayısını artıracağını ve bu saldırıdan sonra, Sina’da kontrolü yeniden ele alacaklarını açıkladı. Mursi, Hüsnü Mübarek’in devrilmesinin ardından yaşanan otorite boşluğunun doldurulması için emirler verdiğini açıkladı. Mursi, “Bu suçun sorumluları bulunacak ve yakalanacaktır. Bu suçlular, bu saldırganların bizim aramızda yeri yok” diye konuştu.  
Mısır Silahlı Kuvvetler Yüksek Konseyinin (SCAF) Facebook sayfasında ise, öldürülen güvenlik görevlerinin intikamının alınacağına dair bir bildiri yayınlandı.
Öte yandan, İsrail Ordu Sözcüsü Yoav Mordechai ise, ordu radyosuna yaptığı açıklamada “Hazırdık çünkü Şin Bet ve askeri istihbarat bize önceden bilgi vermişti. Böylece çok kanlı bir saldırıyı önlemeyi başardık” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Stockholm’deki ırkçı gösteride savaş naraları

SONRAKİ HABER

Japonlar nükleercilerden ‘nefret’ ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...