01 Aralık 2017 06:55

Pakistan'da Taliban üniversiteye saldırdı: 9 ölü 35 yaralı

Taliban, Pakistan'ın Peşaver kentindeki Tarım Eğitim Enstitüsü’ne saldırdı. 9 kişi öldü, 35 kişi yaralandı.

Paylaş

 Pakistan’ın Peşaver kentindeki Tarım Eğitim Enstitüsü’ne düzenlenen Taliban saldırısında dokuz kişi öldü, 35 kişi yaralandı.

Başmüfettiş Khyber Pakhtonkhwa Salahuddin Mehsud ARY News’e yaptığı açıklamada, saldırganların güvenlik güçleri tarafından bir saat süren operasyon sonucu ölü ele geçirildiğini söyledi.

Saldırganların patlamayı gerçekleştirebilmek için ateşli saldırı desteği alarak binaya girdiklerini belirten Salahuddin Mehsud, saldırganların yüzlerinin de tamamen kapalı olduğu bir çarşaf türü giydiklerini ve enstitüye üç tekerli bir araçla geldiklerini belirtti.

Saldırının gerçekleştiği enstitü, Peşavar Üniversitesi’nin de aralarında bulunduğu kentteki eğitim kurumlarının merkezi niteliğinde.

Saldırıyı Taliban üstlendi.

PAKİSTAN'DA BARIŞ KOMİTESİ BAŞKANINA SUİKAST

 Pakistan’da gerçekleşen bir saldırıda, daha önce kendisine üç kez suikast girişimi gerçekleştirilen Barış Komitesi Başkanı da hayatını kaybetti.

Pakistan’ın Güney Veziristan bölgesinde el yapımı patlayıcıyla gerçekleştirilen saldırıda aralarında bir barış komitesi kumandanının da olduğu beş kişi hayatını kaybederken iki kişi de yaralandı.

Resmi kaynaklara göre patlama Afganistan sınırındaki Spinkai bölgesinde öğleden sonra 3:30 sularında gerçekleşti.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin pick-up tipi bir kamyonetle seyahat etmekte olduğu, aracın patlama sırasında tamamen imha edildiği aktarıldı.

Hayatını kaybedenlerden birinin daha önce üç kez suikast girişimi düzenlenmiş olan Barış Komitesi Başkanı Wali Jan olduğu belirtildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Berberoğlu'ya müebbet istendi, dava ertelendi

SONRAKİ HABER

CHP'li Tezcan para transferine ilişkin dekontları gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...