01 Aralık 2017 06:13

Zimbabve’de yeni kabineye askerler girdi

Zimbabve'de askeri müdahale sonrası koltuğa oturan Emmerson Mnangagwa, yeni kabineye öne çıkan askerleri de aldı.

Paylaş

Zimbabve’de yeni devlet başkanı Emmerson Mnangagwa kabinesini açıkladı. Mnangagwa, Mugabe dönemindeki bakanların çoğunun yerini korudu ancak askeri müdahale sırasında öne çıkan askerlerin hükümette önemli pozisyonlara getirilmesi dikkat çekti.

Ülkeyi 1980’den Kasım 2017’ye kadar yöneten Robert Mugabe’nin görevden çekilmesi için başlatılan askeri müdahale sırasında devlet televizyonuna çıkan General Sibusiso Moyo, Dışişleri Bakanlığına, Zimbabwe Hava Kuvvetleri Komutanı Perence Shiri, Tarım ve Toprak İşleri Bakanlığına, Savaş Gazileri Birliği Başkanı Chris Mutsvangwa Enformasyon Bakanlığına getirildi.

Zimbabve’de iktidar kavgası Mnangagwa’nın başkan yardımcılığından alınması ve Mugabe’nin eşi Grace Mugabe’nin bir sonraki başkan olarak kendini öne sürmesiyle başlamıştı. Başkan yardımcılığından azledilince sürgüne giden Mnangagwa, Robert Mugabe’nin istifaya zorlanması sonrası geçtiğimiz hafta yemin ederek devlet başkanlığı koltuğuna oturmuştu.

14 Kasım 2017’de tanklar, Zimbabve’nin başkenti Harare’yi girmiş ve Mugabe ev hapsine alınmıştı. Ordu, darbe yapmadığını öne sürerek müdahalenin Mugabe’nin çevresindeki suçlulara yönelik olduğunu açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Tarsus'ta 'OHAL kaldırılsın' açıklaması

SONRAKİ HABER

İstanbul'a kar geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa