01 Aralık 2017 05:56

Tarsus'ta 'OHAL kaldırılsın' açıklaması

Tarsus Emek ve Demokrasi Güçleri OHAL'in kaldırılmasını istedi.

Paylaş

Eğitim Sen Tarsus Şubesinde bir araya gelen sendika,dernek ve siyasi parti temsilcileri ortak açıklama yaptı. Açıklamaya CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı da katıldı. 

Açıklamayı okuyan Eğitim Sen Şube başkanı Eyüp Kızıl, “15 Temmuz darbe girişimi başarısız olsa da, 20 Temmuz 2016 tarihinde ilan edilen OHAL ve KHK Rejimi ile AKP’nin fiili darbesine dönüşerek bir rejim değişikliğine giden yol açılmıştır. Bu on altı aylık sürede Anayasa fiilen ilga edilmiş, yasama-yürütme ve yargı tamamen tek bir kişinin emrine verilmiştir” dedi. 

OHAL’i toplumsal muhalefeti susturmak için bulunmaz bir fırsat olarak görüldüğünü ifade eden Kızıl, “AKP, siyasal projesinin önünde engel gördüğü kesimleri OHAL hukuksuzluğu ve keyfiyetinden faydalanarak ihraç etmekte, susturmakta ve cezaevine göndermektedir. Basın yayın organları, dernekler kapatılmış, gazeteciler tutuklanmış, OHAL tek sesli bir Türkiye yaratmak için kullanılmıştır. Yine bu hedefe uygun olarak her türlü hak arama mücadelesi keyfi biçimde yasaklanmaktadır. OHAL iş güvencesinin yanı sıra işçilerin en temel haklarına da bir tehdittir. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, grevleri engellemek için OHAL’i kullandıklarını açıkça söylemiştir. Bu sözlere uygun olarak 2017 yılı boyunca beş grevi engelleyerek yaklaşık 25 bin işçinin hakkı gasbesilmiştir” dedi. 

Kızıl ayrıca, “OHAL değil demokrasi istiyoruz” başlığıyla kampanya düzenlediklerini söyleyerek “Öncelikli amacımız 20 Ocak 2018 tarihinde OHAL’in bir kere daha uzatılmamasıdır. Bu amaçla demokratik bir çok etkinliği hep beraber, omuz omuza hayata geçireceğiz” diye konuştu. 

Basın toplantısına katılarak açıklama yapan Milletvekili Aytuğ Atıcı da, “Bu açıklamayı kapalı salonda yapmak zorunda olmak, OHAL yasakçılığının sonucudur. Sakalım ve ben OHAL'e karşı direnmeyi sürdürüyoruz” dedi. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

23 Aralık'ta İzmir'de OHAL karşıtı miting yapılacak

SONRAKİ HABER

Zimbabve’de yeni kabineye askerler girdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...