01 Aralık 2017 05:47

23 Aralık'ta İzmir'de OHAL karşıtı miting yapılacak

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri 23 Aralık'ta Gündoğdu Meydanı'nda yapacağı 'OHAL Değil Acil Demokrasi' mitingiyle OHAL'in uzatılmamasını isteyecek.

Paylaş

15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden sonra ilan ettiği olağanüstü hal yönetimini kalıcı hale getirerek ülkeyi yönetmeye çalışan cumhurbaşkanı ve hükümete emek ve demokrasi cephesinden tepkiler gelmeye devam ediyor.

Ocak ayında OHAL'in 3 aylığına bir kez daha uzatılması beklenirken DİSK, KESK, TMMOB ve TTB bir araya gelerek OHAL'in ve KHK'ların kaldırılması için kampanya başlattı. Başlatılan kampanya illere yayılarak devam ediyor.

İzmir'de de bir araya gelen sendikalar, odalar, siyasi partiler ve kitle örgütlerinin temsilcileri kentte miting yapmaya karar verdi. 'OHAL Değil Acil Demokrasi' çağrısı ile yapılacak mitingte OHAL'in bir kez daha uzatılmaması istenecek.

VALİLİĞE BAŞVURULDU

23 Aralık Cumartesi günü saat 15.00'de yapılması planlanan miting için Gündoğdu Meydanı seçildi. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB temsilcileri miting tertip komitesini oluşturarak İzmir Valiliği'ne başvuruda bulundu.

Mitingin daha kitlesel geçmesi için önümüzdeki günlerde kentteki bütün kitle örgütlerine çağrıda bulunularak ortak toplantı yapılacak. Ayrıca miting için işyerlerinde ve kentin genelinde çağrılar yapılarak İzmirliler davet edilecek. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Yerli PISA' da açıklandı: Sonuçlar değişmedi

SONRAKİ HABER

Tarsus'ta 'OHAL kaldırılsın' açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...