30 Kasım 2017 18:53

‘Üfürme’ iddianameyle hazırlanan dava ertelendi 

Bursa’da 12 kişinin yargılandığı ve iddianamede “Terör finansmanı filan üfleriz gazi abi tabiri ile…” ifadesinin olduğu davanın duruşması görüldü.

Paylaş

Bursa’da 12 kişinin yargılandığı ve polis fezlekesinde geçen “Terör finansmanı filan üfleriz gazi abi tabiri ile…” ifadesinin, olduğu gibi iddianamede unutulduğu davanın ikinci duruşması görüldü. 

Bursa’da 12 kişinin yargılandığı ve polis fezlekesinde geçen “Terör finansmanı filan üfleriz gazi abi tabiri ile…” ifadesinin, olduğu gibi iddianamede unutulduğu davanın ikinci duruşması görüldü. Dava 12 Nisan’a ertelendi.
HDP’nin tutuklu Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile cezaevinde görüştükleri için "Örgüt üyeliği" ve "Örgüt propagandası" yaptıkları iddiasıyla haklarında dava açılan Avukat Levent Pişkin ve Avukat Cahit Kırkazak ile 10 kişinin yargılandığı davanın ikinci duruşması Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Savunmaları alınan sanıklardan Seyfettin Havuz ile Recep Kuru, haklarındaki suçlamaları kabul etmediklerini söyledi. Sanık Av. Levent Pişkin ise, mahkeme heyetinden hakkındaki ‘yurt dışı yasağı’ kararının kaldırılmasını talep etti.  Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Pişkin’in yurt dışı yasağını kaldırıp, diğer sanıklar hakkındaki ‘adli kontrol’ tedbirlerinin devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma 12 Nisan 2018’e ertelendi. 

NE OLMUŞTU?

Bursa’da, 7 Kasım 2016 ile 14 Kasım 2016'da yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 12 kişi hakkında hazırlanan iddianame, Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti. İddianamede yer alan polis fezlekesinin 317. sayfasının son paragrafında, “Terör finansmanı filan üfleriz gazi abi tabiri ile...” ifadeleri unutulmuştu. (Bursa/MA)
 

ÖNCEKİ HABER

Whatsapp'a erişimde dünya genelinde sorun yaşandı 

SONRAKİ HABER

THY uçağı kumanda arızası nedeniyle acil iniş yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...