30 Kasım 2017 18:23

ODTÜ’de Man Adası belgeleri eylemi

ODTÜ’de öğrenciler Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı Man Adası belgeleriyle ilgili yürüyüş yaptı.

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu, dünürü ve eski özel kalem müdürünün Man Adası'ndaki bir şirkete gönderdiği milyonlarca doların belgesini açıklamasının ardından ODTÜ Öğrencileri gerçekleştirdikleri yürüyüşle tepkilerini gösterdi.

Yemekhanede biraraya gelen öğrenciler 'Hükümet İstifa', 'Hırsızlardan Hesabı Gençlik Soracak' , 'AKP Elini Cebimizden Çek' sloganları eşliğinde doğu yurtlar bölgesine yürüyüşlerini gerçekleştirdiler. Yürüyüş boyunca ıslıklar ve alkışlarla protestolarını sürdüren öğrencilere yurtlar bölgesinde ışıkları açıp kapatan öğrenciler de desteklerini gösterdi. 

Yürüyüşün ardından yapılan ortak basın açıklamasında şöyle denildi “Emekçiler yoksulluk ve sefalet içerisinde yaşarken Türkiye'nin Cumhurbaşkanının yakınlarının milyonlarca doları adalarda saklıyor. Zamlarla, vergilerle halkın sırtından büyütülen servetlere karşı hükümetten hesap sorulacak. İktidarın yüzsüzlüğünden vazgeçmeyeceğini ve kendi kendilerine istifa etmeyeceğini biliyoruz. Saray rejimine diz çöktürecek olan güç halkın mücadelesinden geçiyor.”

Açıklama 'Gün Gelecek Devran Dönecek AKP Halka Hesap Verecek' sloganları ile sona erdi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Tarsus Emek ve Demokrasi Güçleri: OHAL kaldırılsın

SONRAKİ HABER

Whatsapp'a erişimde dünya genelinde sorun yaşandı 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...