30 Kasım 2017 15:26

Gülmen: Mahkemenin kararı acizlikti

Yarın görülecek dava öncesi mesaj gönderen Nuriye Gülmen 'Hakkımda verilen karar mahkemenin acizliğini gösteriyordu' dedi

Paylaş

Bir önceki duruşmada savcının tahliye talebine rağmen tutukluluk halinin devamına karar verilen Nuriye Gülmen, yarınki duruşması öncesi gönderdiği mesajda, “Hakkımda verilen karar mahkemenin acizliğini gösteriyordu. Ben tahliye olacakmış gibi hazırım hiç tahliye olmayacakmış gibi direnmeye devam da edebilirim” dedi. 

Kanun hükmünde kararname (KHK) ile ihraç edilen ve başladıkları açlık grevinden kaynaklı tutuklanan Akademisyen Nuriye Gülmen ile serbest bırakılan Öğretmen Semih Özakça’nın yargılandıkları davaya bugün devam edilecek. Numune Hastanesi tutuklu koğuşunda bulunan Gülmen’in, 27 Kasım’da görülen duruşmasında savcının tahliye talebine rağmen mahkeme, “Tutukluluk halinin devamına” karar vererek duruşmayı ertelemişti.

Mahkemenin kararını Avukatı Duygu Demirel aracılığıyla Mezopotamya Ajansına (MA) değerlendiren Gülmen, kararı “acizlik” olarak niteledi. Gülmen, şunları iletti: “Bu karar mahkemenin acizliğini gösteriyor. Ne kadar çaresiz olduklarını gösteriyor. Beni tahliye etmemeleri beni yıkmaz, esas olan direniştir ve direniş devam ediyor. Ben tahliye olacakmış gibi hazırım hiç tahliye olmayacakmış gibi burada direnmeye devam da edebilirim. Bu benim için bir sıkışmışlık yaratmaz. Ama onlar en başından beri çaresizler. Çünkü bomboş bir dosya ile bize örgüt üyeliğinden ceza vermeye çalışıyorlar. Biz ise çok güçlüyüz bu gücümüzü halktan alıyoruz. Onlar gibi ayaklarımızdan prangayla bağlı değiliz. O yüzden biz kazandık ve kazanacağız.”

‘DURUŞMAYA ÇIKARILABİLİR’ 

Avukat Duygu Demirel de, yarın görülecek olan davanın 6. duruşmasına Gülmen’in hazır edilme ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti. Demirel, “Mahkemenin ‘Nuriye Gülmen’den onay alınması halinde duruşmada hazır edilmesi gerektiği’ şeklinde verdiği ara karar uyarınca, Nuriye’nin duruşmada hazır edilme hali yüksek. Dolayısıyla eğer hastane yönetimi de uygun görürse Nuriye’nin bu duruşmada hazır edilme olasılığı çok yüksek görünüyor” diye konuştu. (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

Asgari Ücret Tespit Komisyonu yarın toplanıyor

SONRAKİ HABER

Arjantin’de darbeci askere müebbet hapis cezası!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...