30 Kasım 2017 15:11

Ankara’da gözaltına alınan 27 kişiden 16’sı serbest

Geçen hafta operasyonlar kapsamında gözaltına alınanlardan 6’sı öğrenci 16 kişi serbest bırakılırken 11 kişinin yarın savcılığa çıkması bekleniyor.

Paylaş

Ankara’da 24 Kasım sabahı evlerine yapılan baskınla gözaltına alınan Ankara Üniversitesi öğrencileri savcılığa çıkarıldı. Gözaltına alınan 6 öğrenci dün biten emniyet işlemlerinin ardından bu sabah savcılığa sevk edildi. “örgüt üyeliği” suçlaması ile savcılıkta ifade veren öğrencilerden 5’i adli kontrol şartı ile savcılıktan serbest bırakıldı. Bir öğrenci de aynı suçlamayla tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi. Öğrenci sevk edildiği nöbetçi hakimlik tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 

27 Kasım tarihinde yapılan operasyonla gözaltına alınan 6 kişi de dün alınan emniyet ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Aynı operasyon kapsamında gözaltına alınan 4 kişi ise savcılığa sevk edildi. “örgüt propagandası” iddiası ile ifade veren yurttaşlar savcılık tarafındın serbest bırakıldı. 

11 KİŞİ HALA GÖZALTINDA

Yine 27 Kasım tarihinde bir başka operasyonla gözaltına alınan 11 kişi bugün biten emniyet işlemlerinin ardından yarın savcılığa çıkarılmaları bekleniyor. Emniyette işlemleri biten 11 kişinin 2 farklı dosyadan gözaltında tutuldukları öğrenildi. (Ankara/MA) 
 

ÖNCEKİ HABER

İsrail, Trump’ın Kudüs’ü başkent kabul etmesini bekliyor

SONRAKİ HABER

Asgari Ücret Tespit Komisyonu yarın toplanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa