30 Kasım 2017 11:43

Arjantin’de işçi düşmanı yasalar yüz binleri sokağa döktü

Arjantin'de yüz binlerce emekçi, hükümetin iş, vergi ve emeklilik yasasına karşı grev ve eylemdeydi. Emekçiler 'Yeter artık' dedi.

Paylaş

Arjantin’de yüz binlerce işçi ve emekçi, Devlet Başkanı Mauricio Macri ve hükümetinin gündeme getirdiği iş, vergi ve emeklilik yasası değişikliklerini protesto etti.

Neoliberal politikaları nedeniyle sık sık grev ve büyük gösterilerle protesto edilen Arjantin hükümetinin yeni yasa değişikliklerinin Senato’da görüşülmeye başlaması üzerine sendikalar ayaklandı. Kamu işçileri ve eğitim emekçileri çarşamba günü bir günlük greve çıkarken, 300 bin işçi ve emekçi de başkent Buenos Aires’te sokaklara döküldü, “Reform değil kesinti. Yeter artık!” sloganları attı. Sendikalara göre gündemdeki yasal değişiklikler esnek çalışmayı yaygınlaştırıyor, emekli maaşlarına yapılacak zamların hesaplanma biçimi değiştirilerek düşük zam verilmesi sağlanıyor.

Genel İş Konfederasyonu (CGT) Başkanı Pablo Moyano, “Tarih tekerrür ediyor. Ne zaman liberal bir hükümet iktidara gelse emekçilerin haklarına ve sendikalara saldırıyor” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Zarrab'ın tanık olduğu 'ABD, Atilla'ya karşı' davası: 2. gün

SONRAKİ HABER

Maçka Parkı'nda yıkım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...