30 Kasım 2017 10:41

Yazarımız Çaralan'ın 'Gündem'le dayanışma' duruşması görüldü

Yazarımız İhsan Çaralan hakkında Özgür Gündem kampanyasına katıldığı için açılan davanın 6. duruşmasında davaların birleştirilmesi talebi reddedildi.

Paylaş

Yazarımız İhsan Çaralan hakkında kapatılan Özgür Gündem gazetesiyle dayanışma amacıyla başlatılan “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” sebebiyle açılan davanın 6. duruşması görüldü.

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya gazetemizin avukatı Devrim Avcı ile Hüseyin Aykol ve İnan Kızılkaya’nın avukatı Özcan Kılıç katıldı.

Avcı’nın İhsan Çaralan’a açılan 2 davanın birleştirilmesi talebini reddeden mahkeme, daha önce birleştirilen dosyaların yeniden derlenmesi için bir sonraki duruşmanın 5 Nisan 2018’de görülmesine karar verdi.

1 GÜNLÜK NÖBETÇİLİĞE 2 DAVA

Özgür Gündem gazetesiyle dayanışma amacıyla başlatılan ‘Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği’ kampanyasına katılan yazarmız İhsan Çaralan’a 2 ayrı dava açılmıştı.

Kampanyaya katıldığı için “Terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla açılan davanın yanı sıra, nöbeti devraldığı gün olan 31 Mayıs’ta ise gazetenin birinci sayfasında yer alan “Aynı yer aynı katil” başlıklı yazı ve gazetenin 8. sayfasında yer alan haber  nedeniyle de “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla da dava açıldı.

Daha önce davalara ilişkin değerlendirme yapan İhsan Çaralan, bu davaların gazetecileri sindirmek için açıldığını ifade etmişti. Çaralan, “Evrensel Kültür gibi edebiyat dergilerinin başına gelenlere, gazetecilerin başına gelenlere bakınca bu durumlar artık şaşırtıcı gelmiyor. Bundan Erdoğan-AKP yönetiminin kendilerini muhalif olanları sindirmek  için hak-hukuk, mantık gibi değerleri teferruat saydığı anlaşılmaktadır” demişti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Notos’un Aralık-Ocak sayısı çıktı

SONRAKİ HABER

Gazeteci Mehmet Ülger’i yarın uğurluyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...