07 Ağustos 2012 03:58

Herkese tehdit, MHP’ye teşekkür

ATV ve A haber kanallarının ortak yayınladığı ‘Gündem Özel’ programına katılan Başbakan Tayyip Erdoğan, Bölge’de çok sayıda asker ve PKK’linin öldüğü çatışmalara ilişkin yaptığı değerlendirmelerde, yine medyayı suçladı. Erdoğan, önceki gün katıldığı programda DTK Eş Genel Başkanı ve

Herkese tehdit, MHP’ye teşekkür
Paylaş

GAZETECİLERE TEHDİT Programda, “bir kısım medya” olarak nitelediği bazı gazete ve televizyonların PKK’yi desteklediğini öne süren Başbakan, “Yurt içi ve yurt dışında da var ve bu desteği vermeye devam ediyorlar. Zaten terör örgütünün en çok aradığı şey propagandasını yaptırabilmektir” dedi. ‘PKK’ye destek verdiğini’ öne sürdüğü basın kuruluşlarına göz dağı da veren Başbakan, “Bunları görmezlikten gelemeyiz. Bunları gayet iyi görüyoruz. Bunların değerlendirmesini ona göre yapıyoruz” dedi.  

VATANDAŞA; ‘GEREĞİNİ YAPIN’ ÇAĞRISI “Biz bu konuda medya yöneticileriyle görüşmeler yaptık, onlardan destek istememize rağmen, bu desteği alamadık. Halkımızın moralini bozdukları gibi örgüte de destek veriyorlar” diyen Erdoğan, yaşamını kaybeden asker sayısının gizlendiği iddiaları için de medyayı suçladı. Erdoğan, “Bunların hepsi yalan. Hani terör örgütünün yayın organları var bunu biliyoruz ama bir de onlarla ilişkisi olmadığını söylediği halde bilerek veya bilmeyerek maalesef onların tezgahına veya onların ocağına odun taşıyanlar var. Ben bu kimin medyası diye merak ediyorum. Bunları nereye kadar kabulleneceğiz. İsmen mi bunları ifşa edeceğiz? Vatandaşımızın da artık bunlara karşı gereken tavrı göstermesi lazım” dedi.  

‘ŞEMDİNLİ’DE 115 PKK’LI ÖLDÜRÜLDÜ’ 23 Temmuzdan bu yana Şemdinli’de devam eden çatışmalara değinen Erdoğan, “Şu ana kadar bütün istihbarat bilgileri olarak söylüyorum. Şemdinli olayında 23’ünden itibaren bizim 2 şehidimiz var fakat 115 terörist etkisiz hale getirildi” dedi.  

MHP’YE TEŞEKKÜR ETTİ Operasyonların aralıksız süreceğini de söyleyen Erdoğan, “MHP’ye özellikle şükranlarımı bildirmek istiyorum. Çünkü çok açık, net terörle mücadele konusunda hükümetin yanında olduğuna dair bu konudaki tavrını açıkladı birkaç gün önce Sayın Genel Başkan. Biz bunu bekliyoruz” dedi. Erdoğan, ‘Meclisin toplanıp bölgede yaşananları görüşmesi’, ‘silahların susması’ gibi önerileri ise umursamadıklarını anlattı.  

BDP’Lİ BELEDİYELERİ HEDEF GÖSTERDİ Konuşmasında yine BDP’li belediyeleri suçlayan Erdoğan, “Bugün belediyelerin bir çoğunda görünen belediye başkanları, belediyeyi yönetmiyor. Bunların tayin ettiği, gönderdiği kişiler belediyeyi yönetiyor ve tabii bunların da sicilleri malum” dedi.  

AHMET TÜRK’E HAKARET ETTİ Konuşması boyunca hükümet politikalarına destek vermeyen kesimlere dönük sert ifadeler kullanan Erdoğan, DTK Eş Genel Başkanı ve Mardin Milletvekili Ahmet Türk’e yönelik hakaret içeren ifadeler kullandı. “Ben aklıselim sahibi olarak onların içinde Ahmet Türk’ü görüyorum. Bakın o bile şu anda dağıtmış durumda. En azından bir olgunluğu var diye düşünürdüm ama maalesef bunlarda olgunluk diye bir şey kalmamış” dedi.  

CHP’DE HEDEFTE Bölge’de yaşanan çatışmalara ilişkin Suriye’yi de suçlayan Erdoğan, “İsmini açık veriyorum, Suriye tarafından özellikle Beşar Esad’ın şu anda desteklediği PKK unsurları ülkemize sızma gayreti içerisinde” dedi. Bu sözlerinin ardından sözü CHP’ye de getiren Erdoğan, “Tabii ki Baas’ı Türkiye’de destekleyen birinci derecede parti hangi parti? CHP. Şu anda Beşar’ın yanında yer alan parti hangi parti? CHP. Ama şu anda ülkemize bölücü terör örgütünün Suriye’de de yapılanmasına destek veren yine Beşar Esad ve oradan sızmalar oluyor” dedi.  

SURİYE’YE OPERASYON ‘Suriye’ye sınır ötesi bir operasyon uygulanır mı’ sorusunu yanıtlayan Erdoğan, “Uygulanmayacağı ne malum? O an geldiğinde, mesela bizim şu anda diyelim ki sınırda üç tane tugayımız tatbikatlarını sürdürüyor” dedi.  

‘SELİM SEDAT AY’I KİMSEYE YEDİRTMEM’ Başbakan konuşmasında günlerdir tartışılan ve adı tecavüz, işkence dosyalarında geçen Polis Müdürü Selim Sedat Ay’a da sahip çıktı. “Kaç yıl geçmiş? 14 yıl geçmiş ve 14 yıl içinde bu yazıları yazmayanlar, bu arkadaşımızla ilgili, ‘İşkence yapmıştır, şunu yapmıştır, bunu yapmıştır’ diye yazmayanlar, hele hele Diyarbakır gibi terörün kol gezdiği bir ilde görev yaparken bu tür yazıları yazmayanlar, İstanbul’a gelince neden rahatsız oldular, sormak lazım. Biz, bazı medya grupları bunları yazacak diye polisimizi, terörle mücadele etmiş bir arkadaşımızı onlara yedirtmeyiz” dedi.  

‘BEN BUNLARDAN DAHA ALEVİYİM’ Alevilik ve cemevleri konularına ilişkin sorulara da yanıt veren Erdoğan, “Aleviliği Hazreti Ali’yi sevenler olarak biliyorum. Şimdi Hazreti Ali’yi sevmekse ben, ‘Alevi’yim’ diyenlere baktığım zaman hepsinden daha Aleviyim. Çünkü hiç birisi Hazreti Ali’nin yaşadığı gibi yaşamıyor. Ama ben onun gibi yaşamaya çalışıyorum. Ama onlarda öyle bir yaşam tarzı yok” dedi. Belediye Başkanı olduğu dönemde Karacaahmet Cemevi’ni yıkma çabasını anlatan Erdoğan, “Bunlar kaçak inşaata başladılar. Tabii ben de dozeri gönderdim, dozeri vurdum. O zaman İstanbul Valisi Hayri Kozakçıoğlu duruma müdahale ettiler ve o yıkımı durdurdular. Daha sonra o cemevi bir ucube olarak yapıldı orada” dedi.  

CEMEVİNE İZİN BÖLÜCÜLÜK OLURMUŞ! “Aleviler Müslüman’dır diyen var, ‘Aleviler Müslüman değildir’ diyen var. Bunların içinde ateist olan da var. Şimdi eğer biz Müslüman’sak, bir Alevi olarak Müslüman’ın ibadethanesinin tek olması lazım. Aksi takdirde bu ayrımcılık olur, bölücülük olur. Şu anda bağıran çağıran tipler var ya bunların camiyle mamiyle alakası yok. Cemeviyle de alakası olduğunu zannetmiyorum” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Niğde’de köylüler isyanda!

SONRAKİ HABER

Anneler barış için yolda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...