Çapa Tıp Fakültesi’nde sağlıkçılardan yemek eylemi

SES Aksaray Şube üyeleri Çapa’daki İstanbul Tıp Fakültesinde çalışma koşullarının ağırlığına ve yemeklerin sağlıksız olmasına ilişkin açıklama yaptı.

30 Kasım 2017 10:28
Paylaş

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İstanbul Aksaray Şube üyeleri İstanbul Tıp Fakültesinde çalışma koşullarının ağırlığına ve çıkan yemeklerin sağlıksız olmasına ilişkin açıklama yaptı. Çapa’da bulunan İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi üst ana giriş kapısında yapılan açıklamada İstanbul Üniversitesi yönetimi ayrımcı ve baskıcı tutumdan vazgeçmeye çağırıldı. 

Yapılan açıklamada konuşan SES Aksaray Kadın Sekreteri Aynur Gürcan, İstanbul Tıp Fakültesi yöneticilerinin kendisine yakın gördüğü Sağlık Sen’e tüm etkinliklerine kolaylıklar ve olanaklar sağladığını dile getirerek şunları söyledi: “Sendikamızın yapacağı anayasal hak olan basın açıklamasını yasadışı ilan ederek üzerimize onlarca özel güvenliği, emniyet güçlerini göndermektedir. Hastane yönetimi ile birlikte toplumda yaratılan ayrıştırıcı dil kendisine sendika diyenler tarafından sorumsuzca kullanılıyor. Çalışanlar arasında yaratılan bu ayrımcı dil iş barışını bozduğu gibi sağlık hizmeti sunumunda da olumsuzluklar yaşanmasına neden olacaktır. İstanbul Üniversitesi  Rektörlüğünün bir an önce bu tutumu sürdürenler hakkında gerekli işlemi yapmasını istiyoruz” dedi.

İstanbul Tıp Fakültesi çalışanlarının ücretsiz yemek yedikleri yemekhanenin geçtiğimiz dönemlerde et hırsızlığı ve besin zehirlenmesiyle gündeme geldiğine dikkat çeken Gürcan, konuya ilişkin yürütülen soruşturmaların kapatıldığını, açılan davanın laboratuvar sonuçları olmasına rağmen reddedildiğini belirtti.

EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI ALAMIYORUZ

Sağlık emekçilerinin her gün yoğun çalışıp, daha fazla hasta bakıyor olmasına rağmen bir türlü emeğinin karşılığını alamadığından dem vuran Gürcan, bugün ölüm yıl dönümü olan Doktor Melike Erdem’in de bu şiddet  ve baskı ortamına dayanamayarak yaşamına son verdiğine dikkat çekti. Gürcan, İstanbul Tıp Fakültesi Rektörlüğünden biran önce şu taleplerinin karşılanması çağrısında bulundu: “Sendikamız yöneticilerine dönük baskı ve ayrımcı tutumdan biran önce vazgeçilmelidir. Hastane yemekhanesinde yemek hizmetleri konusunda sendikamız temsilcisinin de olduğu inceleme ve araştırma yapmalı, şartnameye aykırı durumlar tespit edilip gerekli işlem yapılmalıdır. Personele verilen yemek miktarı şartnameye uygun hale getirilmelidir. Performans ödemelerinde özellikle birim çalışanlarına ve diğer çalışanlara emeklerinin karşılığı ödenmelidir. Personel eksikliği konusunda acil personel özellikle hemşire alımı yapılmalıdır. Çok tehlikeli işler sınıfında olan hastanelerde işçi sağlı ve iş güvenliği önlemleri alınmalı, yasanın öngördüğü şekliyle eğitim çalışmaları yapılmalıdır.” (İstanbul/EVRENSEL) 
 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

13 eski Danıştay çalışanı hakkında gözaltı kararı

SONRAKİ HABER

35. Hafta Adalet Nöbeti’nde Tahir Elçi anıldı  

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa