29 Kasım 2017 16:32

8. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri 7 Aralık'ta İzmir'de

8. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri, OHAL'in yarattığı hak ihlalleri ana teması ile 7-10 Aralık tarihlerinde İzmirlilerle buluşacak.

Paylaş

Bu yıl sekizincisi düzenlenecek olan İnsan Hakları Belgesel Film Günleri, OHAL'in yarattığı hak ihlalleri ana teması ile 7-10 Aralık tarihlerinde İzmirlilerle buluşacak.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı tarafından düzenlenen İnsan Hakları Belgesel Film Günleri 7 Aralıkta başlıyor. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim Çalışmaları Topluluğu ve Fransız Kültür Merkezi ile ortaklaşa gerçekleştirilen festivalde Türkiye’de ve dünyada insan hakları açısından yaşanan çok farklı sorunlara yönelik izleyenlerde bir farkındalık ve duyarlılık oluşması amaçlanıyor.

Bu yıl “İnsan Hakları Belgesel Film Günleri”nin temasını, toplumsal hayatımızda yol açacağı çok uzun süreli ve yaygın etkileri göz önünde bulundurarak yaklaşık bir buçuk yıldır ülkede hüküm süren OHAL koşullarında KHK ile görevinden ihraç edilenlerin maruz kaldıkları ihlaller oluşturuyor.    

TÜRKİYE VE DÜNYADAN SEÇME BELGESELLER

8. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri’nde bu yıl, balığın ve denizin öyküsünü, iş cinayetlerine kurban giden işçileri, kent hakkı için mücadele eden sinema sevdalılarını, Brezilya’yı da saran ‘Gezi’ etkilerini, silahların ve çatışmaların ortasında geçen futbol mücadelesini, askerliklerini yaparken ayrımcılığa uğrayan bu toprakların evladı Ermeni ve Yahudi gençlerini, çocuk evliliklerine karşı verilen okuma savaşını, erkekler tarafında öldürülen kadınları, OHAL’e karşı verilen demokrasi mücadelesini ve direnen kamu emekçilerini, Sri Lanka’da 26 yıl süren iç savaşın şiddetini ve tabi ki her geçen gün O’na olan özlemimiz daha da büyüyen Sevgili Tahir Elçi’yi anlatan ülke içinden ve dışından seçme belgesel filmleri izlenebilecek. 

YÖNETMENLER İZLEYİCİLERİ BULUŞACAK

Her yıl olduğu gibi bu yıl da gösterilen filmlerden bazılarının yönetmenleri aramızda olacak: Yönetmenler Devrim Tekinoğlu, Meral Özden Uç, Deniz Çankaya Salmanlı, İmre Azem, Ali Ergül, Sinem Babul ve Rabia Çetin   gösterimler sonrasında filmlerine dair izleyicilerle söyleşi yapacaklar.  

8. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri 10 Aralık’a kadar devam edecek. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Kerry: ABD’yi İran’ı bombalamaya zorladılar

SONRAKİ HABER

Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile görüştü 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...