29 Kasım 2017 10:21

Yüksel Caddesi’nde 386. gün: 8 gözaltı

Ankara Yüksel Caddesi’nde 'İşimizi geri istiyoruz' eyleminde polis, aralarında Acun Karadağ’ın da bulunduğu 8 kişiyi darbederek gözaltına aldı.

Paylaş

Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi 266’ncı gününde devam ederken, kamu emekçilerinin Yüksel Caddesi’ndeki “İşimizi geri istiyoruz” eylemi 386’ncı gününe girdi. Konur Sokağı'nı kalkan ve gözaltı aracıyla kapatan polis, bariyerlerle çevrili İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapmak isteyen kamu emekçilerinin geçişine izin vermedi.
 
Bunun üzerine polis kalkanları önünde açıklama yapmak isteyen Acun Karadağ ve diğer emekçiler, “Açlık grevinin 266’ncı gününde Nuriye Semih işe geri alınsın” yazılı pankart açarak “Nuriye Semih onurumuzdur” sloganı attı. 

8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI 

Pankart açıldığı an megafon ile anons yapan polis, emekçilerin seslerinin duyulmaması için siren çaldı. Ardından emekçileri yere yatıran polis, gazetecilerin görüntü almaması için etraflarını kalkanlarıyla kapattı. Yere yatırılan emekçiler slogan atmaya devam ederken, polis Acun Karadağ, İlker Işık ve 5 kişiyi gözaltına aldı. Bu esnada eylemi görüntülemek isteyen bir kişi de, darbedilerek gözaltına alındı.
 

ÖNCEKİ HABER

MEB’in skandal kitabı protestolar üzerine geri çekildi

SONRAKİ HABER

Duruşmada zehir içen eski Hırvat general öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...