29 Kasım 2017 05:10

'Kutlu Doğum Haftası'nın yeni adı 'Mevlid-i Nebi' oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı, 'Kutlu Doğum Haftası'nın adını 'Mevlid-i Nebi' olarak değiştirdi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Paylaş

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yönetmelik değişikliğiyle "Kutlu Doğum" haftasının adı "Mevlid-i Nebi" olarak değiştirildi. Her yıl 14-20 Nisan tarihlerinde kutlanan haftanın başlangıcı ise Hicri Takvim'e göre 12 Rebiülevvel oldu.

Resmi Gazete'de yayımlanan "Kutlu Doğum Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasını Kutlama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile "Kutlu Doğum" ibareleri "Mevlid-i Nebi" şeklinde değiştirildi. Haftanın başlangıcı ise Hicri Takvim'e göre rebiülevvel ayının 12'nci günü oldu.

Mehmet Görmez'den sonra Diyanet İşleri başkanlığına getirilen Prof. Dr. Ali Erbaş 21 Eylül tarihinde konuya dair açıklamasında "Yeryüzünü teşrifleriyle insanlığın istikbalini aydınlatan, hicretiyle medeniyet kuran Hz. Peygamberin (SAV) doğum günü Mevlid-i Nebi (12 Rebiulevvel), hicretle başlayan medeniyet inşasını daha iyi anlamak adına, bir hafta boyunca yurt içinde ve yurt dışında, önemli etkinlikler ve özellikle gençlerimize yönelik programlarla ihya edilecektir" demişti.

İktidara yakınlığıyla bilinen medyada bir süre 'FETÖ' projesi olup olmadığı tartışılan Kutlu Doğum Haftası 1989'dan beri kutlanıyor. 'Kutlu Doğum Haftası’nın 2008 yılından itibaren 14-20 Nisan tarihlerinde kutlanması kararı alınmıştı. Geçtiğimiz yıl ise başkanlık referandumu sebebiyle 16 Nisan sonrasına sarkıtılmıştı. Tartışmaların ardından hafta için değişiklikler yapılmasın kararlaştırılmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çeçen cinayeti şüphelisi Ruslara KHK tahliyesi

SONRAKİ HABER

'FETÖ' itirafçısı Gülerce'nin paylaşımı alay konusu oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...