05 Ağustos 2012 14:06

Polis yine darp etti!

Zihinsel engelli Kemal Karataş’ın polisler tarafından feci şekilde darp edilemsine karşı çıkan 3 kardeşin de polisler tarafından karakolda feci şekilde dövüldüğü iddia edildi. Verilen bilgilere önceki gün iftar saatinde Yenibosna Fevzi Çakmak Mahallesi’nde polisler tarafından zihinsel engelli Kemal Karataş’a kimliği sor

Polis yine darp etti!
Paylaş

Zihinsel engelli Kemal Karataş’ın polisler tarafından feci şekilde darp edilemsine karşı çıkan 3 kardeşin de polisler tarafından karakolda feci şekilde dövüldüğü iddia edildi. Verilen bilgilere önceki gün iftar saatinde Yenibosna Fevzi Çakmak Mahallesi’nde polisler tarafından zihinsel engelli Kemal Karataş’a kimliği soruldu. Karataş, polislere “kimliğim yok” deyince polisler tarafından darp edildi. Olaya ilişkin Karataş’ın amcasının oğlu Sabri Karataş’ın verdiği bilgiye göre, Kemal Karataş polisler tarafından dövüldükten sonra ağabeyi Servet Karataş, polislere “Kardeşimi niye dövüyorsunuz” diye sorunca polisler Servet Karataş’ı da dövdü. Sabri Karataş, iki kardeşin Yenibosna 75. Yıl Polis Karakolu’na götürüldüğünü belirterek, amcasının çocuklarının “Gelin bizi kurtarın bizi burada öldürecekler” diye kardeşleri Diyadin ve Cengiz Karataş’ı aradıklarını söyledi. Sabri Karataş, polis karakoluna giden diğer iki amca çocuklarının da polisler tarafından feci şekilde dövüldüğünü aktardı.
 

İKİNCİ KEZ AMELİYAT EDİLECEK
50 civarında polisin amca çocuklarına saldırdığını iddia eden Sabri Karataş, gözü patlayan Cengiz Karataş’ın Haseki Hastanesi’ne kaldırılarak, ameliyat edildiği; ancak çok ciddi yaralandığı için pazartesi tekrar ameliyat edileceğini belirtti. Amcasının oğlu Diyadin Karataş’ın hâla polis karakolunda tutulduğunu belirten Sabri Karataş, amcasının oğlunun kendisine verdiği bilgiye göre, polislerin karakola getirilen kardeşlerini kamera olmayan odalarda ve karakolun arkasında dövdüğünü iddia etti. Darp edilen kardeşlerin 15 yıldır Yenibosna Fevzi Çakmak Mahallesi’nde oturduklarını ve inşaat işiyle uğraştıklarını ifade eden Sabri Karataş, “Ayrıca dün karakola akrabalarının durumunu merak etikleri için gelenler de polisler tarafından darp edildi. Bunlardan biri olan Tarık Ekinci de aşırı darp edildiği için hastaneye kaldırıldı” dedi. Sabri Karataş, Servet ve Kemal Karataş’ın da Bakırköy Adliyesi’nde savcılık işlemlerinin devam ettiğini bildirdi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

‘Eğitimde fırsat eşitliği yaratılmalı’

SONRAKİ HABER

Saldırana değil saldırıya uğrayanlara soruşturma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa