29 Kasım 2017 00:39

Rex Tillerson: İran ve Rusya, Türkiye'ye fayda sunamaz

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson: Bir NATO müttefikimiz olarak Türkiye'den, ittifakın ortak savunmasını öncelemesini istiyoruz

Paylaş

Washington merkezli Wilson Center adlı düşünce kuruluşunda düzenlenen panele katılan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Türkiye-Amerikan ilişkilerine dair açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin önemli bir müttefik olduğunu söyleyen Tillerson, "Bir NATO müttefikimiz olarak Türkiye'den, ittifakın ortak savunmasını öncelemesini istiyoruz. İran ve Rusya, Batı toplumlarının sağlayabileceği ekonomik ve siyasi faydaları Türk toplumuna sunamaz" değerlendirmesini yaptı.

'İRAN DA RUSYA DA TEHDİT OLUŞTURUYOR'

Tillerson, "Avrupalı ortaklarımızdan, İran'ın zararlı adımlarına karşı bizimle beraber durmalarını istiyoruz. İran rejimi Batılı ilkelerle uyumsuzdur. Ne ABD ne de Avrupa, kucağında bir başka Kuzey Kore tehdidi bulmak ister." diye konuştu.

Öte yandan Tillerson, tüm anlaşmazlıklara rağmen Suriye'de belli alanlarda Rusya ile çalışabileceklerini, özellikle 'terörle mücadelede' ortak çıkar alanlarının olduğunu sözlerine ekledi.

ABD Dışişleri Bakanlığının bütçe kesintisine uğramasını da değerlendiren Tillerson, konunun medyada abartıldığı düzeyde olmadığını, ellerindeki imkanların işlerini yapmak için yeterli olduğunu kaydetti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Ayla: Tarih çarpıtmasında çocuk masumiyetine sığınmak

SONRAKİ HABER

Facebook yapay zeka ile tüm paylaşımları tarayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...