28 Kasım 2017 18:23

Bali'de binlerce turist mahsur kaldı

Bali adasındaki Agung Yanardağı'nda patlama tehlikesine karşı uluslararası hava trafiği kapanınca binlerce turist Bali’de mahsur kaldı.

Paylaş

Endonezya'nın turistik Bali adasındaki Agung Yanardağı'nda patlama tehlikesine karşı uluslararası havalimanı trafiğe kapalı. Mahsur kalan turistlerin barınma sorunu ise artıyor.

DW Türkçe’nin haberine göre, Endonezya makamları Bali adasındaki Agung Yanardağı'nın her an patlama tehlikesi olduğundan Denpasar uluslararası havalimanındaki uçuş yasağını bir gün daha uzattı. Yanardağ küllerinin uçakların motorlarına zarar vereceğinden endişe ediliyor. Ayrıca küllerin piste iniş kalkışları da olumsuz etkileyeceğine işaret ediliyor.

Şu an itibarıyla Bali'de 400 uçuş iptal edildi. İptallerden yaklaşık 120 bin yolcunun etkilendiği tahmin ediliyor. Komşu ada Lombok'ta ise havalimanını uçuşlara yeniden açıldı.

 {{339032}}

ACİL BARINMA YERLERİ DOLU

Bali'deki acil barınma yerlerinin ada halkı tarafından tamamen doldurulduğu, bu nedenle turistlerin barınması ise ilgili sıkıntı yaşandığı ifade ediliyor. Yerel makamlar yaklaşık 40 bin kişinin riskli bölgeyi terk ettiği, toplamda 100 bin kişinin Agung Yanardağı'nın çevresinden tahliye edilmesi gerektiği açıklandı.

Bali Bölge Valisi ve Turizm Dairesi de mahsur kalan turistlerin barınabilmesi için ücretsiz oda tahsis edilmesi çağrısı yaptı.

Bali'yi her yıl tüm dünyadan milyonlarca turist ziyaret ediyor. Yanardağ uzmanları büyük bir patlamanın olabileceğini, ancak bunun günler ya da haftalar sonra da meydana gelebileceğine işaret ediyor.

1963 YILINDAKİ PATLAMADA BİN 600 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Agung Yanardağı son olarak 1963 yılında patlamış, olayda bin 600‘e yakın kişi hayatını kaybetmişti. Yanardağ geçen Eylül ayında yeniden aktif konuma gelmiş ve en üst seviyede alarm verilmişti. O dönemde de 140 binden fazla kişi güvenli bölgelere tahliye edilmişti. Endonezya'da toplam 130 aktif yanardağ bulunuyor. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Kuzey Kore bir füze daha fırlattı… Trump: İlgileneceğiz

SONRAKİ HABER

Beton mikserinin çarptığı genç kadın hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...