28 Kasım 2017 18:14
Son Güncellenme Tarihi: 29 Kasım 2017 04:36

Kuzey Kore bir füze daha fırlattı… Trump: İlgileneceğiz

Pentagon Kuzey Kore'nin bir füze denemesi daha yaptığını duyurdu. ABD Başkanı Trump, 'Bununla ilgileneceğiz.' açıklaması yaptı.

Paylaş

Güney Kore haber ajansı Yonhap, Kuzey Kore'nin yeni bir füze test ettiğini duyurdu. Güney Koreli yetkililer de Kuzey Kore ordusunun balistik füze denemesi gerçekleştirdiğini açıkladı. Füzenin Doğu Denizi'nin Pyongyang açıklarına düştüğü belirtildi. Güney Koreli ve ABD'li yetkililerin, balistik füzenin yörüngesi üzerinde birlikte çalıştığı da açıklandı.

Füze denemesini teyit eden ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkili "Durumu değerlendirme sürecindeyiz. Daha sonra hazırlandığında detayları paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

Tump’ın füze denemesyle ilgili bilgilendirildiği öğrenilirken Güney Kore'den Pyongyang'un füze denemesine karşılık yakın saatlerde bir güdümlü füze atışı gerçekleştirildiği açıklandı. Füze denemesinin 4500 km yüksekliğe ve 960 km uzaklığa ulaştığı belirtildi.

TRUMP: BU, ELE ALIP DEĞERLENDİRECEĞİMİZ BİR DURUM

Beyaz Saray sözcüsü Sarah Huckabee Sanders, ABD Başkanı Donald Trump’ın füze denemesiyle ilgili bilgilendirildiğini Twitter hesabı üzerinden duyurdu.

Donald Trump, Kuzey Kore'nin son füze denemesiyle ilgili gerekli adımları atacakları mesajını vererek, "Bununla ilgileneceğiz. Bu, ele alıp değerlendireceğimiz bir durum." açıklamasını yaptı.

TİLLERSON: KUZEY KORE'Yİ NÜKLEERDEN ARINDIRMAK, BARIŞÇIL YOLLAR BULUNMASINA BAĞLIDIR

Öte yandan, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson da "ABD, Kuzey Kore'nin bu son kıtalararası füze denemesini kınamaktadır. Diplomatik seçenekler şimdilik hala açık durumdadır. ABD, Kuzey Kore'nin savaşçı eylemlerini sona erdirmek ve ülkeyi nükleerden arındırmak için barışçıl yollar bulunmasına bağlıdır." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Kuzey Kore'ye ilave yaptırımlar da getirilebileceğine dikkati çeken Tillerson, Birleşmiş Milletler çatısı altında yakın zamanda Kuzey Kore'yle ilgili bir görüşme trafiği başlatabileceklerini bildirdi.

JAPONYA: GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ

Japonya Kuzey Kore'nin balistik füze denemesini  güçlü şekilde kınadıklarını duyurdu.  Japon hükümet yetkililerinin yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'den fırlatılan füzenin yaklaşık olarak 50 dakika havada kaldığı ve Japonya'da 'münhasır ekonomik bölge (exclusive economic zone)' yakınlarında düştüğü belirtildi.  (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

ABD'den, SDG'ye verilen silahlara ilişkin yeni açıklama

SONRAKİ HABER

Bali'de binlerce turist mahsur kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...