28 Kasım 2017 15:01

İzmir Tiyatro Festivali 37 oyunla başlıyor

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf tarafından düzenlenen 6. Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali’nde, 37 oyun seyirciyle buluşacak.

Paylaş

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) tarafından düzenlenen 6. Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali’nde, 37 oyun seyirciyle buluşacak. TAKSAV Gönüllüsü Mesut Güngör, düzenlenen basın toplantısıyla 8-18 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek festival hakkında bilgi verdi.

Festivalin bu yılki temasının “cesaret” olarak belirlendiğini ifade eden Güngör, “Festival 5’i yurt dışından, 32’si Türkiye’den toplam 37 oyun, atölye ve söyleşiye ev sahipliği yapacak. Festivalde bir yerli yapımın da prömiyeri gerçekleştirilecek. İspanyolca, Gürcüce ve Kürtçe oyunlar üst yazı ile sunulacak” dedi.

ETKİNLİKLER 13 FARKLI SAHNEDE

Güngör, festivale Türkiye’den tanınmış tiyatro gruplarının yanı sıra Fransa’dan Mattatoio Sospeso, Gürcistan’dan ise Experimental tiyatrolarının da İzmir’de seyirciyle buluşacağını söyledi.

Festivalde yer alan oyunların üçte birinin ücretsiz olarak izleyiciyle buluşacağını belirten Güngör, oyun gösterimlerinin Karşıyaka Suat Taşer Sahnesi, Karşı Sahne, Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi, Güzelyalı Kültür Merkezi, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi, Buca Eğitim Fakültesi Sahnesi, Bornova Sevda Şener Sahnesi, Seferihisar Atatürk Kültür Merkezi, Karabağlar Halk Eğitim Sahnesi, Türkan Saylan Kültür Merkezi, İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi, İzmir Sanat ve Tepekule Kongre Merkezinde yapılacağını kaydetti. Güngör, festival kapsamında çeşitli ödüllerin de verileceğini sözlerine ekledi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İş cinayetlerinde ölen işçilerin yüzde 98’i sendikasız!

SONRAKİ HABER

‘Torik Akını’ ikinci baskısını yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...