28 Kasım 2017 14:28

Ankara’da 23 kişi gözaltında

Ankara’da son 4 günde yapılan operasyonlar sonucu 23 kişi gözaltına alınırken, en az 20 kişi hakkında da ‘yakalama kararı’ olduğu öğrenildi.

Paylaş

24 Kasım’dan beri süren operasyonlar sonucunda Ankara’da şimdiye kadar 23 kişi gözaltına alındı. 24 Kasım sabahı evlerine yapılan operasyonlar ile 6 öğrenci gözaltına alındı. Edinilen bilgilere göre, Ankara Üniversitesi öğrencisi ya da mezunu olan öğrenciler hakkında 2016 yılına ilişkin bir soruşturma olduğu ve dosyada ‘gizlilik kararı’ olduğu öğrenildi. 

Yine 27 Kasım günü yapılan operasyonda da pazarcılık yapan 6 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen pazarcıların, şikayet üzerine haklarında soruşturma açıldığı belirtildi. Aynı gün HDP’lilere yönelik yapılan operasyonda ise 11 kişi gözaltına alındı. Gözaltında bulunanların isimleri şöyle: Barış Grubu ve HDP üyesi Seydi Fırat, HDP Ankara İl Yöneticisi Celal Demir, HDP Keçiören İlçe Eş Başkanı Sadık Yıldız, HDP Mamak İlçe Yöneticisi Sinan Çiftçi, Altındağ İlçe Yöneticisi Medine Karadağ, HDP üyeleri Hande Kaya, Fatma Kınalı, Nezir Karaman, Barış Özdemir, Mehmet Kaya ve Zeki Karaviş .  

3 farklı soruşturma dosyası olduğu ve dosyalarda ‘gizlilik kararı’ olduğu belirtildi. Ayrıca en az 20 kişi hakkında ‘yakalama kararı’ olduğu öğrenildi. Gözaltına alınanlar Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde tutulmaya devam ediyor. (Ankara/MA) 
 

ÖNCEKİ HABER

Eski futbolcu Zafer Biryol serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Cenevre’de 8. Suriye toplantısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...