28 Kasım 2017 12:10

Na-De Elektronik’te sendikalaşan 100’den fazla işçi atıldı

Tuzla Organize Deri Sanayide DMY grup ortaklı Na-De Elektronik A.Ş’de, DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş’e üye olan 100’den fazla işçi işten atıldı.

Paylaş

Tuzla Organize Deri Sanayide faaliyet gösteren DMY grup ortaklı Na-De Elektronik A.Ş’de, DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş’e üye olan 100’den fazla işçi işten atıldı. Sendikalaşmanın patron tarafından duyulmasıyla işten atmaların başladığını kaydeden Na-De işçileri süreci şöyle anlattı: “Çalıştığımız dönem boyunca fabrika yöneticilerinin, amirlerinin baskılarına, hakaretlerine maruz kaldık. Kötü çalışma ve yaşam koşullarımızı iyileştirmek için sendika çalışmasına başladık. DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş sendikasında örgütlendik. Örgütlenme çalışmasını duyan yönetim şu ana kadar 100’den fazla işçiyi işten çıkardı. İlk işten atma saldırısı 2 Kasım Perşembe günü 2 kişinin işten atılmasıyla başladı. Devam eden süreçte ise neredeyse her gün işten atma saldırısına maruz kaldık.”

İŞÇİLER BASKIYLA İSTİFA ETTİRİLDİ

22 Kasım’da fabrika patronu Haldun Özçelik’in yemek saatinde işçileri bölümlere kapatıp saat 14:20’ye kadar yemeğe çıkmalarını engellediğini kaydeden işçiler, yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Kapılara bekçi dikerek baskı uygulamaya devam etti. Tek tek odasına çağırıp işçilerden e-devlet şifresini isteyip sendikadan istifaya zorladı. Bu süreçte 3 kişiyi zorla istifa ettirdi. Fabrika içinde terör estirerek tehditlerde bulundu, hakaret etti. Üstelik maaşlarımız, kıdem ve ihbar tazminatlarımız gasp edildi. Gazetelerde yer alan haberler sonucunda ise Na-De patronu 24 Kasım Cuma günü sendikamıza görüşme talebinde bulundu, 27 Kasım Pazartesi günü sendikamız Birleşik Metal-İş ve Na-de patronu arasında yapılan görüşme sonucunda patron 1 işçinin dahi atılmayacağına söz vermiş, fakat sözünün üzerinden 24 saat bile geçmediği halde 20’ye yakın işçinin bir kısmına ücretli izin verdiğini söyleyip çıkartmış, bir kısım işçiyi ise direk işten çıkarmıştır.  Bizler Na-de İşçileri olarak 1 kişinin dahi işten çıkartılmasının kırmızı çizgimiz olduğunu daha önce belirtmiştik. Bu yüzden bugün saat 16:00’da fabrika önünde olacağız. Tüm işten atmaların hesabını sormak, gasp edilen kıdem ve ihbar tazminatlarımız için işçi düşmanı Na-de ve DMY Grup patronlarından hesap soracağız.” (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Burun estetiğinde en çok merak edilen sorular

SONRAKİ HABER

Balıkesir’de yıllardır yaşanan evler satışa çıkarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...