28 Kasım 2017 11:50

Burun estetiğinde en çok merak edilen sorular

Estetik cerrah Op. Dr. Defne Erkara burun estetiği hakkında en çok merak edilen soruları cevapladı.

Paylaş

Burun estetiği ameliyatı, diğer adıyla rinoplasti dünyada en yaygın ve en merak edilen ameliyatlardan biridir. Böyle olmasının sebebi ise yüzümüzün ortasında yer alan burnumuzda rahatsız edici her bir sorunun bütün yüzümüze yansıyormuş gibi görünmesidir. Bundan dolayıdır ki, burun ameliyatı olan kişinin mizacı değişir ve aynaya baktığında gördüğü yüzü eskisinden daha çok sever, kendini daha iyi hisseder. Estetik cerrah Op. Dr. Defne Erkara burun estetiği hakkında en çok merak edilen soruları cevapladı. Estetik sorunların yanı sıra burundaki eğrilikler nefes almakta zorluğa yol açar ve kişi bunun farkına bile varmayabilir. Yeterli nefes alamamak vücuda yeterince oksijen giremediği için devamlı yorgunluğa yol açar. Bunun yanı sıra yetersiz nefes uyku kalitesini düşürür. Bütün bu dertlerin çözümü ise burun estetiği olabilir. Öyleyse en merak edilen sorulara sırasıyla bakalım.

Ameliyat sırasında veya sonrasında canım yanacak mı?

Burun estetiği ameliyatı genel anesteziyle yapılır, yani hiçbir acı duyulmaz. Ameliyattan çıktıktan sonraki 24 saat boyunca da hasta güçlü bir ağrı kesicinin etkisinde olduğu için sıkıntı yaşanmaz. 24 saatin ardından ise bazı hastalar hiç ağrı olmadığını söylerken bazıları hafif bir ağrı olduğunu söyler. Bunun sebebi ise herkesin ağrı eşiğinin farklı olmasıdır. Ancak çok ciddi ağrılarla hiç kimse karşılaşmaz. Normal ağrı kesiciler çözüm olur.

Ya yapılan burun bana yakışmaz, yüzümde eğreti durursa?

Burun ameliyatı hadi oturun burnu kıralım yapalım diye yapılan bir ameliyat değildir. Yüz oranlarına bakılarak yüz şekline ve ölçülerine göre en uygun burun hesaplanır ve ameliyat bu ölçülerle yapılır. Genelde kadınlarda biraz daha kalkık burunlar, erkekte ise daha dik burunlar tercih edilir. Doktor size yakışmayacağını, yüzünüze uymayacağını düşündüğü burnu zaten önermeyecektir.

Ameliyattan sonra takılan tamponlar ve atel rahatsız eder mi, ne zaman çıkarılır?

Ameliyat sonrasında takılan tamponlar da atel de 1 hafta sonra çıkarılır. Tampon deyince pek çok kişinin aklına eskiden kullanılan acı verici tamponlar gelir. Ancak günümüzde kullanılan tamponlar silikondan yapılmış kalın pipetlere benzer. Ortasındaki delikten nefes alınabilir. Çıkarırken acı vermez, basit bir şekilde çıkarılır. Tampon hakkındaki korkunç anılar günümüzde geçerli değildir. Atelin çıkarılması da zorlu veya zahmetli bir iş değildir. Atelden sonra burun sırtına bant uygulanır ve bunlar 15 gün kalır.

Ameliyat sonrasında nelere dikkat etmeliyim?

Ameliyat sonrasında dikkat edilecek en önemli hususlar darbeler ve temizliktir. Tamponların içi her gün temizlenmelidir. Çünkü temizlenmezse içleri dolar ve kişi nefes alamaz. Bu da kişiyi oldukça rahatsız eder. Darbe alınmamalıdır çünkü ameliyat sonrası burun hassas durumdadır. Burun estetiği artık eskisi gibi zorlu bir süreç değildir. Teknolojinin gelişmesiyle artık ameliyat olmak isteyen bir kişi kısa sürede merak ettiği her türlü bilgiye rahatlıkla ulaşabilmektedir. Ayrıca yine teknolojik gelişmeler sayesinde ameliyat da kolaylaşmıştır. Burnunuz sizi rahatsız ediyorsa, özgüven sorunları yaşamanıza sebep oluyorsa bu problemi çözmek istemenizde hiçbir yanlışlık yoktur. Siz de burun estetiği ile ilgili daha çok bilgi almak isterseniz Dr. Defne Erkara'nın https://www.defneerkara.com/yuz-estetigi/burun-estetigi.html sayfasına başvurabilirsiniz. (ADVERTORIAL)

ÖNCEKİ HABER

İsveç’te ‘İktidar koridorları’nda cinsel taciz kampanyası

SONRAKİ HABER

Na-De Elektronik’te sendikalaşan 100’den fazla işçi atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...