28 Kasım 2017 11:53

Adana’da sosyal medya paylaşımına tutuklama

Adana’da yaşayan Taner İmrek, çoğunluğu karikatürlerden oluşan paylaşımlarında Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiasıyla tutuklandı.

Paylaş

Bir kişi daha sosyal medya paylaşımları nedeniyle Cumhurbaşkanı’na hakaret iddiası ile tutuklandı. Adana’da yaşayan Taner İmrek isimli vatandaş çoğunluğu karikatürlerden oluşan paylaşımlar suç sayılarak çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. Avukatları paylaşımlarda küfür ya da hakaret bulunmadığını, kendisinin oluşturduğu paylaşımlar değil, Facebook’ta görmesi üzerine paylaştığını belirten avukatı, paylaşımların siyasi eleştiri içerikli olduğunu ve siyasi eleştiri çok sert mahiyette olmasında dahi eleştiri kapsamında olduğunu ve müvekkilinin kaçma şüphesi bulunmaması, delilleri kararma durumunun olmaması gerekçesi ile tutuksuz yargılanmasını talep etti. 

Müdafi avukatı aynı zamanda paylaşımların hepsinin Temmuz 2016 tarihinden önce yapıldığını belirterek bu tarihten önce işlenen suçlar bakımından Cumhurbaşkanı’nın şikayetinden vazgeçtiğini hatırlattı. Ancak mahkeme İmrek’in kuvvetli suç şüphesi ve suça verilecek cezanın alt ve üst sınırlarını dikkate alarak adli kontrol hükümleri uygulanamayacağını öne sürerek tutuklanmasına karar verdi.(Adana/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Maraş'ta askeri araç devrildi: 14'ü asker 16 yaralı

SONRAKİ HABER

İsveç’te ‘İktidar koridorları’nda cinsel taciz kampanyası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...