28 Kasım 2017 11:33
Son Güncellenme Tarihi: 28 Kasım 2017 15:51

Yüksel'de 385. gün: 10 gözaltı

Ankara Yüksel Caddesi’ndeki 'İşimizi geri istiyoruz' eyleminin 385’inci gününde sabah ve akşam eylemlerinde toplam 10 kişi gözaltına alındı.

Paylaş

Ankara Yüksel Caddesi’nde sürdürülen “İşimizi geri istiyoruz” eyleminin 385’inci gününde gündüz ve akşam yapılan eylemlere saldıran polis, 10 emekçiyi yerde sürükleyerek gözaltına aldı. 

Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilen eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın işlerine iade edilme talebiyle başlattıkları açlık grevi eylemi 265’inci gününe girerken, kamu emekçilerinin Yüksel Caddesi’ndeki “İşimizi geri istiyoruz” eylemi ise polisin saldırısına rağmen 385’inci gününde devam etti. 

3 EYLEMCİ SÜRÜRÜKLENEREK GÖZALTINA ALINDI 

Etrafı polis barikatlarıyla çevrili olan İnsan Hakları Anıtı önünde bir kez daha açıklama yapmak isteyen kamu emekçileri, kalkanlarıyla Konur Sokak ile Yüksel Caddesi’ni kapatan polislerce engellendi. Bunun üzerine TOMA'nın hazır bulundurulduğu Konur Sokak'ta bir araya gelen emekçiler, "Nuriye ve Semih işe geri alınsın" pankartı açtı. 
 
Açıklama yapmak istedikleri sırada saldıran polis, 3 emekçiyi gözaltına aldı. Direnen emekçileri yerde sürükleyen polis, daha önce hazır bulundurduğu beyaz renkli araca bindirdi.

‘385 GÜNDÜR NURİYE VE SEMİH İÇİN DİRENİYORUZ’

Yüksel eyleminde polis "Tam 385 gündür burada Nuriye ve Semih için direniyoruz" diyen Acun Karadağ ve beraberindeki 7 kişiyi gözaltına aldı.

Kanunu Hükmünde Kararname (KHK) ile işlerinden edilen eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevi eylemi 265'inci gününde devam etti. Gülmen ve Özakça'nın destekçileri tarafından sürdürülen "İşimizi geri istiyoruz" eylemi de 385'inci gününü geride bıraktı.

7 GÖZALTI

Etrafı polis bariyerleriyle çevrili olan İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak isteyen eylemcilere polis izin vermedi. Bunun üzerine Konur Sokak'ta bir araya gelen eylemciler üzerinde  "Nuriye ve Semih işe geri alınsın" yazılı pankartı açarak slogan atamaya başladı. Eylemcilerden ihraç edilen kamu emekçisi Acun Karadağ  "Tam 385 gündür burada Nuriye ve Semih için direniyoruz" dediği sırada polis müdahalede bulundu. Açılan pankartı yırtan polis, Veli Saçılık, Acun Karadağ, İlker Işık, Perihan Pulat, Simge Akam ve isimi öğrenilemeyen 2 kişiyi gözaltına alıdı.(Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

Yolsuzlukla suçlanan Çinli general intihar etti

SONRAKİ HABER

Maraş'ta askeri araç devrildi: 14'ü asker 16 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...