27 Kasım 2017 14:03

Minik Ali'nin ölümüne neden olan ebeveynleri yargılanıyor

İzmir'de 8 yaşındaki Ali Dünya'yı su hortumuyla döverek ölümüne neden oldukları gerekçesiyle tutuklanan babası ve üvey annesi hakim karşına çıktı

Paylaş

Mehmet GÜNEY
İzmir

İzmir'in Buca ilçesinde, 8 yaşındaki oğlu Ali Dünya’yı su hortumuyla döverek ölümüne neden olduğu öne sürülen baba Muhammed Dünya ve küçük Ali’nin üvey annesi Fatima Şukri hakkında, ‘Canavarca hisle çocuğu öldürmek’ suçlamasıyla açılan davanın bugünkü duruşmasında 2 tanığın zorla getirilmesine ve sanıkların tutukluluk hallerini devamına karar verildi.

Göksu Mahallesinde ikamet eden 34 yaşındaki Muhammed Dünya ve eşi 32 yaşındaki Fatima Şukri'nin geçtiğimiz 5 ve 6 Temmuz’da 8 yaşındaki Ali’yi hortumla dövdükleri iddia edildi.

7 Temmuz sabahı Ali’yi uyandıramayan üvey anne ve baba durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri yaptığı kontrolde çocuğun öldüğünü belirledi.

Olayın ardından gözaltına alınan Muhammed Dünya ve Fatima Şukri, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.

'UZUN SÜREDİR SU HORTUMUYLA DÖVÜYORDU'

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı İsmail Ersin Ağca’nın hazırladığı iddianameye göre, ailenin 8 yaşındaki oğlu Ali Dünya’yı uzun süredir su hortumuyla dövdüğü, son olarak şüpheli baba Muhammed Dünya’nın 5 Temmuz gecesi, üvey anne Fatima’nın da 6 Temmuz sabah saatlerinde Ali’yi hortumla dövdüğü iddia edildi. İddianamede, Ali’nin bu darplar sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

Savcı hazırladığı iddianamede her iki şüphelinin de uzun süredir Küçük Ali’yi dövdükleri ve bu nedenle ölümüne sebep olduklarını, çocuğun bedenindeki yaraların sayısı ve nitelikleri göz önüne alındığında, öldürme kastıyla hareket ettiklerini belirterek, ‘Canavarca hisle çocuğu öldürmek’ suçundan her iki sanık hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istedi.

'BAKANLIK DAVAYA MÜDAHİLLİK TALEBİNDE BULUNDU'

İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmaya sanık Muhammed Dünya, Fatima Şukri, sanık avukatları ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Vekili Avukat Pınar Melli katıldı. Avukat Melli bakanlık adına davaya müdahil olmak istediğini belirtti.

'DİLENCİLİK YAPTIĞI İÇİN DÖVDÜM'

Ardından sanık Fatima Şukri yaptığı savunmada, "Ali dilencilik ve hırsızlık yapardı. Bunu Suriye’de de yapardı ve babası bunu biliyordu. Olay gününden önce de Muhammed Ali’ye hortumla vurdu. Hatta bir gün Ali’ye vurduğunda Ali yere düştü ve başından yaralandı. Olaydan önceki gün de Ali’yi dövdüğünü gördüm ve araya girerek ayırmaya çalıştım" dedi.

Oğlunun kendinden habersiz dilencilik yaptığı için uzun süredir hortumla dövdüğünü söyleyen baba Muhammed Dünya ise savunmasında, "Olay tarihinden önce de Ali’nin dışarıda hırsızlık ve dilencilik yaptığını Fatima bana sık sık söylerdi. Ben de kendisini uyarırdım, döverdim. Olay günü de yine bana hırsızlık ve dilencilik yaptığını söyledi. Ben de hortumla kaba yerine bacağına vurdum. Fatima’nın Ali’yi dövdüğünü görmedim" dedi.

Mahkeme heyeti sanıkların ve sanık avukatlarını savunmalarını dinledikten sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Vekili Avukat Pınar Melli’nin müdahillik isteğini kabul etti. Tanıkların bir sonraki duruşmaya zorla getirilmelerine karar veren mahkeme heyeti, delillerin tam olarak toplanamamış olması ve yok edilmeleri, değiştirilmeleri durumu olduğu için sanıkların tutukluluk hallerini devamına karar vererek duruşmayı erteledi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

'Tahir Elçi'den sonra Sur'da hiçbir şey eskisi gibi olmadı'

SONRAKİ HABER

HDP’den Soylu hakkında suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...