27 Kasım 2017 12:09

YSK düzenlemesi bu hafta Meclise gelecek 

Meclis bu hafta, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) Teşkilat ve Personel yapısında değişiklik öngören düzenlemeyi görüşecek.

Paylaş

Şerif KARATAŞ
İstanbul 

Meclis bu hafta, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) Teşkilat ve Personel yapısında değişiklik öngören düzenlemeyi görüşecek. Düzenleme önce Anayasa Komisyonu ardından da Genel Kurula gelecek.

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, sandık kurul başkanlarının belirlenmesinde partileri devre dışı bırakan ve müşahitlerle ilgili sınırlamalar getirilen hükümlere itiraz ettiklerini ve bu iki maddenin geri çekildiğini hatırlattı. Altay, “Seçim müdürlerinin yeniden atanmasında bir sorun var. Bir de seçim personelinin adliyedeki çalışmasıyla ilgili sorun var. Bunlarla ilgili eleştirilerimizi sürdüreceğiz” dedi.  Altay, “Umarım itiraz ettiğimiz ve çekilen iki maddeyi tekrar genel kurula getirmezler” dedi. 

Hükümetin en çok uzlaşmaya geçecek bir kanunda dahi dayatmayla yasallaştırmak istediğini belirten Altay, hükümetin bu tarzı sürekli yaptığını ifade ederek şunları söyledi: “AK Parti demokrasiyi içselleştirmediği, demokrasiyi benimsemediği tek adam yönetiminin uygulamaları bunlar. Ak Parti’nin demokrasiyle sorunu var. Sadece bu yasada değil, demokrasinin tepki ve protesto rejimi olduğu konusunda Ak Parti ile anlaşamıyoruz. Ak Parti’nin demokrasinin bir protesto olduğunu kabul etmesi lazım. Yoksa Türkiye her geçen gün daha sıkıntılı bir sürece doğru evriliyor.” Anayasa Komisyonunda görüşülecek teklifin bu hafta Genel Kurulda ele alınıp yasalaştırılması planlanıyor.

NE OLMUŞTU?

AKP Hükümeti tarafından hazırlanan ve geçen hafta Meclis Anayasa alt komisyonuna gelen YSK düzenleme teklifi muhalefetin tepkisiyle karşılanmıştı. CHP ve HDP sandık kurul başkanlarının belirlenmesinde partileri devre dışı bırakan ve müşahitlerle ilgili sınırlamalar getirilen hükümlere itiraz etti. Muhalefetin itirazı sonucu tartışmalı 2 madde YSK düzenleme teklifinde çıkarılmıştı. 
 

ÖNCEKİ HABER

Two workers killed at Zonguldak mine collapse

SONRAKİ HABER

Okullarda danışmanlık kime emanet edilecek?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...