05 Ağustos 2012 15:09

Bölge’de savaş hali

Hakkari’nin Geçimli Karakolu ile Çukurca’da üç ayrı karakola dün gece düzenlenen eş zamanlı saldırının ardından çıkan çatışmada 6 asker, 2 köy korucusu ve 14 PKK’linin yaşamını yitirdiği açıklandı. Çatışmada 15 asker ve köy korucusu ile 6 sivil de yaralandı. Şemdinli’de 23 temmu

Bölge’de savaş hali
Paylaş

4 KARAKOLA EŞ ZAMANLI SALDIRI

Uzun süre devam eden çatışmanın ardından Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’ndan bölgeye çok sayıda takviye kuvvet sevk edildi. Saldırıya uğrayan karakolların çevresi ile PKK’lilerin bulunduğu alan toplar ve Kobra helikopterleri tarafından yoğun ateş altına alındı. Operasyon dün de devam etti. Çatışmaların en yoğunu Geçimli Karakolu’nda yaşandı. Çukurca’ya 7 kilometre uzaklıkta bulunan Karataş bölgesindeki jandarma karakolunun yakınlarında çatışmalardan sonra yangın çıktı. Silah sesleri ve top atışları ilçe merkezinden de duyuldu.  

24 ÖLÜ, 21 YARALI

Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, saldırının 3 koldan gerçekleştirildiği belirtilerek, 6 asker, 2 korucu ve 14 PKK’linin öldüğünü belirtti. Çatışma sırasında evleri karakolun yakınında bulunan Şehzenan, Necdet, Şerife, Kıymez ve Mizgin Ölmez, Abdurahman Dayan’ın da yaralandığını belirten Alimoğlu, yaralı sivillerin ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını söyledi. Alimoğlu 15 asker ve korucunun da yaralandığı bilgisini verdi. Fırat Haber Ajansı ve DİHA’nın olaya ilişkin geçtiği haberlerde ise çatışmada ölen ya da yaralanan PKK’lilere ilişkin bir sayı verilmezken, ölen ve yaralanan asker sayısının valilik açıklamasından daha fazla olduğu öne sürüldü. (HABER MERKEZİ)

DEMİRTAŞ: ELLER TETİKTEN ÇEKİLSİN

ÇUKURCA’daki çatışmanın ardından konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Her iki taraf de elini tetikten çekmeli. Meclis olağanüstü toplanmalı” dedi. Saldırının ardından CNN Türk’e konuşan BDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, öncelikle “Her iki taraf da elini tetikten çekmelidir. Ama bu Başbakan’ın yapacağı açıklamaya bağlıdır” dedi. Hükümetin güvenlik konsepti politikasının çöktüğünü belirten Demirtaş, “Utanmadan çökmüş konsepti savunuyorlar” dedi. Şemdinli’de 2 haftadır süren çatışmalara değinen Demirtaş, “Başbakan Şemdinli’de olanlarla ilgili çıkmalı, açık, net bilgi vermeli.

BAŞBAKAN’DAN ‘DÜŞMAN ÜLKE' VURGUSU

Hakkari’deki çatışmanın ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e bir başsağlığı mesajı gönderen Başbakan Tayyip Erdoğan, operasyonların ‘azim ve kararlılıkla süreceğini’ belirtirken, ‘düşman ülke’ vurgusu yaptı. Erdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi; “Terör, er ya da geç kaybetmeye, yok olup gitmeye, milletin azim ve kararlılığı karşısında erimeye mahkumdur. Türkiye Cumhuriyeti ve aziz millet, sadece terör örgütüne değil; terör örgütünün iplerini elinde tuttuğu canilere de, terör örgütünün iplerini elinde tutan düşman ülke ve çevrelere de haddini, hududunu bildirecek güçtedir. Her türlü imkânımızla, gücümüzle, milletimizden aldığımız destekle, terörün üzerine kararlılıkla gitmeyi sürdüreceğiz.”  

GÜL: OTORİTEMİZ ZAAFA UĞRATILAMAZ

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise “Terörle, şiddetle, kan ve gözyaşı dökerek hiçbir yere varılamayacağını; bu saldırıların Devletimizin otoritesini zaafa uğratamayacağını ve birlikte yaşama iradesine asla zarar veremeyeceğini; terör tehdidinin milletimizin kararlılığı, devletimizin gücü ve imkanlarıyla mutlaka ortadan kaldırılacağını herkesin görmesi gerekir” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÇUKURCA'DAKİ ÇATIŞMALARIN GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYIN

ÖNCEKİ HABER

CHP heyeti Şemdinli'de

SONRAKİ HABER

Gül ile Erdoğan iner misin, çıkarmısını oynuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...