27 Kasım 2017 06:55

Pakistan'da eylemler sonucu Adalet Bakanı Hamid istifa etti

Pakistan'da seçim yasasındaki değişikliği protesto için başlayan eylemler sonucunda Adalet Bakanı Zahid Hamid istifa etti.

Paylaş

Pakistan’da başkent İslamabad’da 20 günü aşkın bir süredir devam eden gösteriler Adalet Bakanı Zahid Hamid’in istifasıyla sonuçlandı.  İstifanın bugün Faizabad Kavşağı’ndaki oturma eylemini sonlandırması bekleniyor.

Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki gösteriler seçim yasasındaki değişikliği protesto etmek için başlamıştı.

DHA'nın haberine göre Federal hükümet Cumartesi günü güvenlik güçlerinin müdahalesiyle bile dağılmayan grubun liderleriyle bir anlaşmaya vardı ve bu anlaşma kapsamında seçim yasası ihtilafının merkezindeki Adalet Bakanı Zahid Hamid’in istifası da taleplerden biriydi.

Çatışmalarda bugüne kadar en az 6 kişi ölmüş, 250'den fazla kişi yaralanmıştı.

Protesto liderlerinden sözcü Ejaz Ashrafi “En büyük talebimiz kabul edildi” dedi ve bu sebeple bir basın toplantısı düzenlenerek oturma eyleminin sonlandırılması bekleniyor.

Eylemlerin ardından Pakistan’da eğitim kurumları, dersleri ve sınavları geçici olarak iptal etmiş, hükümet Facebook, Twitter, Instagram, Dailymotion ve YouTube gibi sosyal medya sitelerine erişimi engellemişti. Kablo operatörlerine haber kanallarını kapatmaları salık verilmiş, özel televizyon kanalları da kapatılmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Papua Yeni Gine yakınlarında 6.0 büyüklüğünde deprem

SONRAKİ HABER

Ankara'da fıskiyeden sonra dinozor maketi de kaldırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...