07 Ağustos 2012 03:58

‘Türkiye, Suriyeli isyancıları eğitiyor’

Özgür Suriye Ordusu’na bağlı kadın savaşçılardan Thwaiba Kanafani, 'Türkiye, Suriyeli isyancıları eğitiyor' dedi. Adana’da BBC’ye konuşan Kanafani, 'Türkiye’de ordu tarafıdan yönetilen gizli kamplarda özel bir eğitim programının yürütüldüğü'nü öne sürdü.  

‘Türkiye, Suriyeli isyancıları eğitiyor’
Paylaş

TÜRKİYE’DE GİZLİ KAMPLARDA EĞİTİM Thwaiba Kanafani, Adana’da buluştuğu BBC muhabiri Richard Galpin’e herhangi bir askeri tecrübesi olmayan insanlara verilen askeri eğitimin taşıdığı önemi vurgu yaptığı açıklamaları sırasında “Türkiye’nin isyancıları eğittiği”ni söyledi. Daha önce petrol sanayinde görev yapan bir mühendis olarak tanıtılan Kanafani’nin, birkaç ay öncesine kadar Kanada’da eşi ve iki çocuğu ile normal bir hayat yaşadığını ancak bütün bunları geride bırakarak muhaliflere katıldığına dikkat çekildi. Mülakat sırasında 'Benimle birlikte birçok kadın görev yapıyor ve yoğun casusluk çalışmalarını yürütüyoruz' gibi sözleri sarfeden Kanafani, 'Türkiye’de Türk ordusunca yönetilen gizli kamplarda özel bir eğitim programı var' dedikten sonra şu sözleri de kullandı: 'Türk halkı gerçekten bize yardımcı oluyor. O kamplarda çok sayda kişi eğitim görüyor. Eğitim gerçekten profesyonel. Günde sadece dört saat uyabilirsiniz. Dağlara tırmanmanız gerekiyor, silah eğitimini görüyorsünüz. Çok ağır bir çalışma.' Bu arada, haberde 'Suriye muhalefeti kaynakları, BBC’ye, Türkiye’de bir ‘operasyon odası’nda görevlendirilmek üzere Suriye’nin çeşitli kentlerinden gönüllülerin sağlanmasını görüşmek amacıyla son haftalarda İstanbul’da yabancılar ile toplantılar düzenlediklerini söylediler' denildi. (HABER MERKEZİ)


SURİYE ORDUSUNUN HALEP HAZIRLIĞI

Suriye ordusunun çatışmaların yoğunlaştığı Halep’te silahlı muhalif gruplarla mücadele için Halep’in etrafında 20.000 kadar asker konuşlandırdığı belirtildi. Suriye ordusu, Şam’da isyancıların son kalesini de ele geçirdiğini ve şehirde kontrolü tamamen ele geçirdiğini açıkladı. Geçtiğimiz cumartesi, Özgür Suriye Ordusu’nun Halep’te bir radyo ve TV istasyonuna saldırması sonucu ordu ve isyancılar arasında çatışma çıkmış, birçok isyancı öldürülmüştü.     Suriye’nin ikinci büyük kenti olan Halep’in kuzeyinde Sukkari, Hamdaniye ve Ansari’de ağır çatışmalar görülürken, şehir merkezinin sakin olduğu bildirildi. Hükümet güçlerinin, yabancı uyruklular da aralarında olmak üzere birçok isyancıyı tutukladığı bildirildi. Üst düzey bir Türk yetkilinin de tutuklular arasında olduğu bildirildi. Halep’te büyük çaplı çatışmaların önümüzdeki günlerde başlayacağı tahmin ediliyor. (DIŞ HABERLER)


ÖNCEKİ HABER

Londra’nın Olimpik ‘savaş’ oyunları

SONRAKİ HABER

CHP heyeti Şemdinli'de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...