26 Kasım 2017 18:20

Samsun’da ‘Uçurumun Kıyısında Türkiye’ gösterimi yapıldı

Samsun'da yapılan 'Uçurumun Kıyısında Türkiye' belgeselinin gösterimi sonrası toplumsal muhalefetin imkanları konuşuldu.

Paylaş

Samsun’da yönetmenliğini İmre Azem’in yaptığı ‘Uçurumun Kıyısında Türkiye’ belgeselinin gösterimi yapıldı. Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şubesinde yapılan gösterime belgesele katkı sunanlardan Deniz Özgür, Mücella Yapıcı, Gül Köksal ve İmre Azem katıldı. Genel Yayın Yönetmenimiz Fatih Polat ise mazereti sebebiyle etkinliğe katılamadı.

Eğitim Sen Samsun Şubesi ve TMMOB’nin organize ettiği gösterimin ardından yapılan söyleşide İmre Azem, belgeselin Gezi direnişinden bugüne yaşanan gelişme ve mücadele kesitlerinden oluştuğunu belirterek “Önümüzdeki mücadelelere katkı sunmayı amaçladıklarını” söyledi.
Belgeselin, mücadelenin doğal ortamında çekildiği ve özneler olarak farklı alanlarda öne çıkan isimlerin seçildiği ifade edildi.

Samsun

Yapılan konuşmalarda Gezi direnişi, 7 Haziran seçimleri ve başkanlık referandumunun toplumsal muhalefetin farklı unsurlarını ortak bir noktaya yönelttiğine dikkat çekilerek sürecin ağırlaştığı, bu nedenle geniş emekçi halk kitlelerinin bir aradalığına büyük ihtiyaç olduğu belirtildi.

Emekçi kesimlerin büyük çoğunluğunun ülkenin gidişatından mutsuz olduğu ancak bu büyük kesimin AKP tarafından maniple edildiği vurgulanarak “Aramıza gerici bariyerler konularak ayrıştırılmak istenen bu kesimlere ulaşmamız onlarla gerçekleri paylaşmamız gerekir. Bütün zorluklara rağmen bunun yollarını ve araçlarını bulmalı, ona uygun bir dil geliştirmeliyiz. AKP nin bütün faşizan saldırılarına rağmen karşısında güçlü bir halk muhalefeti potansiyeli vardır. Bize düşen görev ısrarla bu muhalefet cephesini en geniş platformlarda buluşturmak ve örgütlenmektir, bunu mutlaka başarmalıyız başaracağımıza inanıyoruz” denildi. (Samsun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İsveç’te UETD’nin fişlediği Türkiyeliler tedirgin

SONRAKİ HABER

Yıldırım, İngiltere'den Gülen bağlantılı isimleri isteyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...