26 Kasım 2017 16:38

Maltepe Cezaevi'nde trans tutuklu darbedildi

Maltepe Cezaevi'nde trans tutuklu gardiyanlarca darbedildi. Alanya'da ise LGBTİ tutuklu hücreye konuldu.

Paylaş

Cezaevlerindeki hak ihlalleri gündemden düşmüyor. Son olarak Maltepe Cezaevi’nde trans tutuklunun gardiyanlar tarafından darbedildiği ve Alanya L Tipi Cezaevi’nde LGBTİ tutuklunun hücrede tutulduğu bildirildi.

Olağanüstü halin (OHAL) ardından insan hakları örgütlerinin denetimine kapanan cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri her geçen gün artıyor. İhlal iddialarına ilişkin son haberler ise İstanbul ve Antalya’dan geldi.

Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği (CİSST) Yönetim Kurulu Üyesi Hilal Başak Demirbaş, Maltepe Cezaevi’nde trans tutuklunun gardiyanlar tarafından darbedildiğini, Alanya L Tipi Cezaevi’nde de tutuklu bir LGBTİ’nin hücrede tutulduğu bilgisini paylaştı.

JinNews’ten Evrim Kepenek’e konuşan Hilal Başak Demirbaş, her iki hak ihlalini de takip ettiklerini ve sorunun çözümü için yetkilerle görüştüklerini söyledi.

Öte yandan CİSST ve LGBTİ derneklerinin Cezaevleri Genel Müdürlüğü’yle yaptığı görüşmeye göre, Türkiye’de tutuklu bulunan LGBTİ tutuklu sayısı 137’ye ulaşmış durumda. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

40 haftadır sokaktalar: OHAL mücadeleyle kalkar

SONRAKİ HABER

Tuzla Kadın Meclisi: Şiddete karşı dayanışma sürecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...