26 Kasım 2017 16:33

40 haftadır sokaktalar: OHAL mücadeleyle kalkar

KHK’ler ile ihraç edilen kamu emekçileri, OHAL’in kaldırılması ve işlerine geri dönmek için 40 haftadır oturma eyleminde.

Paylaş

 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL ile birlikte en az 108 bin kamu emekçisi kanun hükmünde kararname (KHK) ile işlerinden ihraç edilirken bunlardan 4 bin 9’u Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi.

20 Şubat 2017’de Kadıköy Altıyol, Kartal Meydanı ve Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda haftanın üç günü oturma eylemi gerçekleştiren kamu emekçileri eylemlerinde 40. haftayı geride bıraktı. İşlerine geri dönmek amacıyla oturma eylemlerinin yanı sıra 30 binden fazla imza da toplayan kamu emekçileri, bu imzaları İstanbul Valiliği başta olmak üzere ilgili çok sayıda kamu kuruluşuna teslim etti. İşlerine geri dönene kadar eyleme devam edeceklerini belirten emekçiler, temel taleplerinin arasında OHAL’in kaldırılmasının olduğunu vurguladı.

‘ÜLKENİN GELECEĞİ KARARTILMAK İSTENİYOR’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalışırken KHK ile ihraç edilen kamu emekçisi Mahir Aslan da haftalardır eylemde olanlardan biri.  “Sadece benim çocuğumun değil binlerce kamu emekçisinin, hatta bu ülkenin geleceği karartılmak isteniyor.” diyen Aslan, “Buna izin vermeyeceğiz. 40 haftayı aşkın bir süredir burada direniyoruz. İlk talebimiz OHAL’in kaldırılması ve işimize geri dönmek. Mutlaka biz kazanacağız” şeklinde konuştu.

‘EYLEMLER SÜREKLİLİK ARZ ETMELİ’

Kadıköy Halk Eğitim Merkezinde İngilizce öğretmenliği yaparken 7 Şubat 2017’de ihraç edilen Aslı Akdemir de OHAL’in insanların psikolojilerini derin bir şekilde etkilediğini anlatarak “İnsanlara ‘senin işini de elinden alabilirim’ demek isteniyor. İster örgütlü olsun ister örgütsüz, OHAL’i tüm işçi ve emekçilere karşı bir sindirme politikası olarak kullanıyorlar” dedi. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

TMO’dan atılan taşeron işçiler, işlerini geri istedi

SONRAKİ HABER

Maltepe Cezaevi'nde trans tutuklu darbedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa