26 Kasım 2017 16:22

TMO’dan atılan taşeron işçiler, işlerini geri istedi

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin yurt genelindeki şubelerinde işten atılan yaklaşık 50 taşeron işçi Tarım Bakanlığı önünde işlerini geri istedi.

Paylaş

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) yurt genelindeki şubelerinden kurumsal nedenlerden dolayı geçen yılın Ağustos ayında işten çıkarılan bir grup taşeron işçi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı önünde eylem yaptı.

Türkiye’nin farklı noktalarından Ankara’ya gelen yaklaşık 50 taşeron işçi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı önünde toplandı. İşçiler sık sık, “Tazminat değil işimizi isteriz”diye slogan attı.

Türkiye’nin farklı noktalarında bulunan TMO şubelerindeki 283 işçi olarak hizmet verdiklerini söyleyen Esra Yiğit, şunları söyledi: “15 ay çalıştık fakat bizim ikinci sözleşmemizi 3 ay yaparak işten çıkardılar. Kadro sözü verdiler, fakat bizi işten çıkardılar ve mağdur ettiler. 104 kişi mahkemeye verdik, davayı kazandık, işe iade hakkımızı kazandık fakat genel müdürlük yetkilileri, ‘kurumun küçüleceğini’ söyleyerek bizi işe almıyor. Tazminat hakkımızı kullanmak istiyor. Hepimiz mağduruz. Devlet büyüklerimizden yardım istiyoruz. FETÖ’cü olarak suçlandık. Fakat bizim isim listelerimiz burada. Biz FETÖ’cü değiliz.” Yiğit, ayrıca, KPSS puanı ve özel yetenek sınavı ile işe alındıklarını hatırlattı. İşten çıkartılan diğer kişiler de işe dönmek istediklerini söyledi. (Ankara/DHA)

ÖNCEKİ HABER

TZOB'den hükümete çağrı: Üreticinin borçlarını erteleyin

SONRAKİ HABER

40 haftadır sokaktalar: OHAL mücadeleyle kalkar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...