26 Kasım 2017 15:15

AKP Burdur İl Başkanı Faki, görevinden istifa etti

Tayyip Erdoğan'ın 'metal yorgunluğu' çağrıları sonrası AKP'de istifalar sürüyor. Burdur İl Başkanı Süleyman Faki, görevini bıraktı.

Paylaş

AKP Burdur İl Başkanı Süleyman Faki, "22 aydan bu yana büyük bir onur, gurur ve şerefle taşıdığım, yürüttüğüm il başkanlığı görevini, bayrağı bir başka arkadaşına devretmek üzere bıraktığını" söyledi.

Faki, "11 Şubat 2016 tarihinde şahsıma tevdi edilen Burdur İl Başkanlığını, bugüne kadar bir dava bilinci ve aşkıyla,  milletimize hizmet için şahsım, milletvekillerim, il yönetim kurulu arkadaşlarım, teşkilatımızın tüm kademelerindeki başkan ve üyelerimle birlikte yerine getirmeye çalıştım" dedi.

Görev yaptığı süre boyunca Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bütün partililerden destek gördüğünü aktaran ve teşekkür eden Süleyman Faki, açıklamasında şunları kaydetti: "31 Aralık 2017 Pazar günü saat 13.00'te Hüsnü Bayer Spor Salonu'nda, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın katılımlarıyla il kongremiz icra edilecektir. Şimdiden merkez ilçe ve il yönetimine seçilecek başkan ve üyelerimi kutluyor, bu kutlu yolculukta başarılar diliyorum."

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Mayıs 2017'de yeniden AKP genel başkanlığına getirildiği tarihten bu yana teşkilatı yenileme çağrısı yapıyor. "Metal yorgunluğu" adı altında yapılan bu çağrılar sonrası İstanbul, Ankara ve Bursa büyükşehir belediye başkanları dahil çok sayıda belediye başkanı ve il-ilçe başkanı görevi bıraktı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Eren Erdem: CHP, ilk seçimde Kürt oylarında patlama yapacak

SONRAKİ HABER

Ayder'de bekleyiş sürüyor: Halk, mağdur olmak istemiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa