26 Kasım 2017 14:19

Pakistan’da televizyon ve sosyal medyaya sansür

Pakistan'da seçim kanunundaki değişiklik sonrası başlayan eylemler devam ederken sosyal medya yasağı da sürüyor.

Paylaş

Pakistan'da güvenlik güçlerinin başkent İslamabad’daki eyleme müdahale etmesinin ardından başlatılan özel televizyon kanallarına ve sosyal paylaşım sitelere erişim yasağı sürüyor.

Ülkede mahkeme tarafından iptal edilen seçim yasasındaki değişikliği protesto gösterileri gerekçe gösterilerek Facebook, Twitter, Instagram, Dailymotion ve YouTube’a erişim engellenmişti.

Pakistan parlamentosunun geçen ay seçim kanununda yaptığı değişikliğe karşı çıkan ve çoğunluğunu “Lebbey Ya Resullullah” hareketi üyelerinin oluşturduğu gruplar, İslamabad ile Ravalpindi şehirleri arasındaki otoyolda protestolarına devam ediyor. Protestocular, Adalet Bakanı Zahid Hamid’in istifasını istiyor. Neredeyse üç haftadır oturma eylemiyle yolu kapatanlara dün sabah yaklaşık sekiz bin güvenlik görevlisi saldırdı. Bugüne kadarki çatışmalarda en az 2 kişi öldü, 250’den fazla kişi yaralandı.

Hükümet ise, ordu güçlerini polise yardım etmesi için göreve çağırdı. Pakistan ordusu konuyla ilgili bir açıklama yaparak anayasal sorumluluğu gereği göreve hazır olduğunu ancak bunun öncesinde hükümetle bazı konuları değerlendirmeleri gerektiğini bildirdi.

Ordunun açıklamasında, polisten gösterilerde tam kapasite yararlanılmadığı savunuldu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Ortadoğu tarihini yağmalamakla yargılanıyor

SONRAKİ HABER

Burdur'da mermer ocağında iş cinayeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa