17 Şubat 2011 20:49

İran’da 1 kişi öldürüldü

İran’ın başkenti Tahran’da muhalefetin gösterisinde bir kişinin öldüğü bildirildi. Yarı resmi Fars haber ajansının haberinde, bu kişinin muhalefet destekçileri tarafından vurularak öldüğü iddia edilirken, gösteride bazı kişilerin de yaralandığı bildirildi. Ajans, ayrıntılı bilgi vermedi.İran’da başkentin ya

İran’da 1 kişi öldürüldü
Paylaş

İran’ın başkenti Tahran’da muhalefetin gösterisinde bir kişinin öldüğü bildirildi. Yarı resmi Fars haber ajansının haberinde, bu kişinin muhalefet destekçileri tarafından vurularak öldüğü iddia edilirken, gösteride bazı kişilerin de yaralandığı bildirildi. Ajans, ayrıntılı bilgi vermedi.
İran’da başkentin yanı sıra İsfahan ve Şiraz kentlerinde de gösteriler yapılmış, onlarca muhalif gösterici gözaltına alınmıştı.
LARİCANİ:DIŞ BAĞLANTILI
İran Meclis Başkanı Ali Laricani, gösteri yapanların “dış bağlantılı” olduklarını iddia ederek, ABD ve Batıyı suçladı. Laricani, Mecliste yaptığı konuşmada olay çıkaranların dış bağlantılı olduklarını belirterek, isim vermeden muhalif liderlerin bildiri yayınlamalarını eleştirdi. ABD ve Batı’yı İran’da olay çıkarmakla suçlayan Laricani, gösterilerle ilgili araştırma komisyonu kurulacağını söyledi. Laricani’nin konuşması sırasında milletvekilleri, “ABD’ye ölüm”, “İsrail’e ölüm”, “Kerrubi’ye ölüm”, “Musevi’ye ölüm”, “Hatemi’ye ölüm” sloganları attı.
İran Genel Savcısı Gulam Hüseyin Muhsin Ejei, olayların asıl sorumluları ile halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye atanlara karşı yargının harekete geçeceğini söyledi.
Olaylarda 13 kişinin de kurşunlarla yaralandığı belirtilirken, yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu kaydedildi. Haberde, kalabalığın üzerine ateş açanların yakalanması için çalışma başlatıldığı da belirtildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Berlin’de özelleştirmeciler yenildi, halk kazandı

SONRAKİ HABER

Meksika yine kan gölü: 18 kişi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa