26 Kasım 2017 13:45

AKP Milletvekili, Rasim Ozan Kütahyalı'yı savundu

AKP İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Boşnaklara yönelik hakareti tepki çeken Rasim Ozan Kütahyalı'yı savundu.

Paylaş

Boşnaklarla ilgili sarf ettiği hakaret içerikli ağır sözler nedeniyle tepki toplayan ve yorumculuk yaptığı Beyaz TV’den kovulan Rasim Ozan Kütahyalı’ya AKP içinden farklı tepkiler geliyor. AKP İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık Twitter hesabından, Kütahyalı’yı yere göğe sığdıramadı.

Kocabıyık, “Rasim Ozan Kütahyalı’nın Boşnak kardeşlerimizle hiçbir sorunu yoktur. Kendisi geçmişteki Boşnak kurtuluş mücadelesine destek vermiş birisidir. Buna ben şahidim. Olan şey tamamiyle dikkatsizlik ve meslek kazasıdır. Rasim Ozan İzzet Begoviç’in hayranı bir gazetecidir. Nasıl Boşnak düşmanı olur? Yaptığı bir dil hatasından dolayı böyle ağır hakaretlere uğraması büyük haksızlıktır. Rasim olaya çok üzüldü ve samimi olarak özür diledi. Daha ne isteniyor ondan? Tekrar ediyorum. Rasim Ozan en az benim kadar Boşnak sevgisiyle dolu birisidir. Ona yüklenerek millet düşmanlarının ekmeğine yağ sürdüğümüzü unutmayalım” mesajlarını paylaştı.

Kocabıyık bunları söylerken Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ise Kütahyalı’ya tepki gösterdi, “Ben de bir Balkan evladıyım. Balkan evladı olmak yetmez. İnsan olan herkesin böyle galiz ifadeler karşısında rencide olmaması mümkün değildir. Nefretle kınıyorum. Üslubu beyan ayniyle insandır” dedi.

Öte yandan Rasim Ozan Kütahyalı’nın Sabah gazetesinde dün yayınlanması gereken köşe yazısı da yayınlanmadı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Suriye ordusu ile TSK destekli cihatçılar arasında çatışma

SONRAKİ HABER

Trump: CNN ulusumuzu çok kötü temsil ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...