26 Kasım 2017 12:13

Aydın'da 15 köpeği zehirli et ve mamalarla öldürdüler

Aydın'da 15 sokak köpeği, kaplarına bırakılan zehirli et ve mamalardan dolayı öldü, hayvan hakları savunucuları tepki gösterdi.

Paylaş

Aydın'ın Efeler ilçesinde, 15 sokak köpeği, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kaplara bırakılan zehirli etler ve mamalarla öldürüldü. Köpeklerin öldürülmesi, hayvan hakları savunucularının tepkisine neden oldu.

Astim Organize Sanayi ve Efeler Mahallesi ile Işık Mahallesi yolu üzerindeki sokak hayvanları için konulan su ve mama kaplarına kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından dün zehirli et ve mama bırakıldı. Bunlardan yiyen 15 köpek öldü. Hayvan hakları savunucuları durumu Efeler Belediyesi'ne bildirdi. Köpeklerin bir kısmı, vatandaşlar bir kısmı da belediye ekipleri tarafından gömüldü. 

'YASALARIN DEĞİŞMESİ GEREKİYOR'

Gördükleri manzara karşısında şoke olduklarını anlatan Fırat Sert, "Can dostlarına yapılan bu eziyete, işkenceye yasalarda hiçbir yaptırım olmaması nedeniyle bu tür olaylar, devam edecektir. Yasaların değişmesi  gerekiyor. Yapılan bu katliamın sadece para cezası var. Kabahatler Kanunu'na giren suç olarak değerlendiriliyor. Bu da caydırıcı olmuyor" dedi.

Sert, köpeklerin öldürülmesiyle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ GÖSTERDİ

Funda Küçük ise sosyal paylaşım sitesinden yaptığı paylaşımda, sokak köpeklerinin zehirlenmesine tepki gösterdi. Küçük, "Katiller, vicdansızlar, eş zamanlı olarak Astim Çevre Bulvarı, Işıklı Bulvarı ve TOKİ Evleri mevkilerinde zehirli etler dağıtarak, pek çok sokak köpeğinin acılar içinde ölmesine neden oldu. Aralarında yavrular da vardı. İçlerinde 6 yıldır baktığım bir köpek de vardı. Vicdansızlar, üşenmemişler, mama ve su verdiğim kaplara tek tek bu zehirli et ve mamaları koymuşlar. Acımız, büyük" dedi. (Aydın/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Çatıya çıkan keçi saatler sonra indirilebildi

SONRAKİ HABER

Elektrik akımına kapılan fabrika güvenlikçisi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...