26 Kasım 2017 11:13

Selçuk İnan'dan Samsung'a 'S8 imha edilsin' davası

Galatasaraylı Selçuk İnan, Ronaldo’nun ‘CR7’si gibi kendisinin de 'S8' markasıyla tanındığını söyleyerek Samsung'a dava açtı.

Paylaş

Galatasaray forması giyen milli futbolcu Selçuk İnan, Güney Kore merkezli elektronik şirketi Samsung'a 'S8' olarak kısaltılan modeli nedeniyle dava açtı.

Sporx'te yayımlanan habere göre Selçuk İnan, Ricardo Quaresma'nın 'Q7', Burak Yılmaz'ın 'BY17', Cristiano Ronaldo'nun 'CR7'si gibi kendisinin de 4 yıl önce 'S8' markasını Türkiye Patent Endüstrisi’nden tescil ettirdiğini söyledi.

Samsung tarafından 2016 yılında piyasaya sürülen S8 modelinin kullanımından rahatsız olduğunu, S8 markasının ve isim hakkının kendisine ait olduğunu savunan İnan, firmaya 8 Haziran 2017 tarihinde noter vasıtası ile bir ihtarname gönderdiğini, bahsi geçen modelin kullanımdan kaldırılması ya da üzerlerindeki ismin temizlenmesi için uyarıda bulunduğunu lakin şirketten bir yanıt alamadığını ifade etti.

Samsung’a 10 bin TL maddi, 100 bin TL de manevi olmak üzere toplamda 110 bin TL tutarında tazminat davası açtığını ifade eden Galatasaray Kaptanı Selçuk İnan’ın avukatı, Samsung’un markayı ayırt edilemeyecek kadar benzer bir şekilde kullandığını, Selçuk İnan’ın sahip olduğu tescilden doğan hakların açık bir şekilde ihlal edildiğini, S8 ibaresini taşıyan ürünlerin her türlü ticari kullanımın durdurulması gerektiğini, dava sonuçlanıncaya kadar da ürünlerin üzerinde yer alan S8 ibaresinin silinmesi ya da imha edilmesine karar verilmesi gerektiğini ifade etti. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Yüksel Caddesi'nde 6 kişi gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Libya’da köle ticareti İsveç’in 10 kentinde protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...