26 Kasım 2017 10:01

Adıyaman'da gözaltına alınan tütüncülerin 102’si serbest

Adıyaman'daki tütün eyleminde gözaltına alınan 110 kişiden 102'si serbest bırakıldı. Muhabirliğimizi yapan Serhad Buğdaycı hâlâ gözaltında.

Paylaş

Adıyaman’da tütünü kısıtlayan yasa tasarısına karşı tepkilerini dile getirmek isteyen tütün emekçilerine polisin saldırması sonucu gözaltına alınan 110 kişiden 102’si ifadelerinin alınmasından sonra serbest bırakıldı.

POLİS COP VE TAZYİKLİ SUYLA SALDIRMIŞTI

Adıyaman’da tütünü kısıtlayan yasa tasarısının meclisten geçmesiyle tek geçim kaynakları olan tütünün ellerinden alınacağını söyleyen tütün emekçileri, yasa tasarısına karşı tepkilerini dile getirmek için cuma günü eylem yapmak istemişti. OHAL’i gerekçe gösteren güvenlik güçleri tütün emekçilerinin dağılmaması üzerine cop ve tazyikli suyla saldırarak, 110 kişiyi gözaltına almıştı. Gözaltına alınlar, polis ve jandarma karakollarına götürüldü. 

MUHABİRLİĞİMİZİ YAPAN BUĞDAYCI BIRAKILMADI

İfade işlemleri tamamlanan 102 kişi serbest bırakılırken, muhabirliğimizi yapan Serhad Buğdaycı’nın da olduğu 8 kişinin ise ifade işlemlerinin tamamlandığı, savcılığa sevk edileceği öğrenildi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tekirdağ ve Kars’ta ev baskınları: 13 gözaltı

SONRAKİ HABER

Canan Karatay: Zeytinyağını mutlaka tüketmeniz gerekiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...