25 Kasım 2017 16:09

Real Market işçilerinin hak arama mücadelesi sürüyor

Hileli iflas yolu ile hakları gasbedilen 1700 Real Market işçisinin mücadelesi sürüyor. İşçiler, '17 yıllık emeğimizin karşılığı açlık oldu' diyor.

Paylaş

Hileli iflas yolu ile hakları gasbedilen 1700 Real Market işçisi, 17 Haziran’dan bu yana birikmiş alacaklarını almak için İstanbul, Ankara ve Kayseri başta olmak üzere bir çok kentte eylemde. İşçiler, dün İstanbul Güneşli’de bulunan Metro Marketin Güneşli’deki mağazasına girerek eylem yaptı. İlan edilen iflasın hileli olduğunu belirten işçiler, gasbedilen haklarını talep ediyor. Hakları gasbedilen 1700 işçiden bir olan Ayşe Atbaş, bir köle gibi Beğendik Mağazalarına devredildiklerini belirterek, 17 yıllık emeğinin karşılığı olarak “açlığın reva görüldüğünü söyledi. 

‘KÖLE GİBİ BEĞENDİK’E DEVREDİLDİK’

Kartal Şubesinde çalışan Atbaş, Real ve Metro’nun kendilerini bir demirbaş ve köle gibi Beğendik’e devrettiğini söyledi. Benim 17 yıllık emeğim gasbedildi” diyen Atbaş, geçimini ailesinin desteğiyle sağladığını belirtti. Atbaş, hakkını alana kadar mücadeleyi sürdüreceğini ifade etti. 

‘KAZANANA KADAR SOKAKLARDA OLACAĞIM’

Real Hipermarketin Bayrampaşa Forum İstanbul Şubesinde 8 yıl çalıştıktan sonra işten çıkarıldığını dile getirilen Yakup Çoşkun da, çocuklarına dahi bakmakta zorlandığını dile getirdi. Üç çocuğundan ikisinin okuduğunu birinin de askerde olduğunu aktaran Çoşkun, şöyle konuştu: “Ekmeğimiz için her gün bir yere gidiyoruz. Sesimizi duyan yok. Borçlarımız birikmeye başladı. Çocuklarımın okul masrafını ödemekte zorlanıyorum. Askerdeki çocuğuma harçlık gönderemiyorum. Okul masraflarını ödeyemiyorum. Gelsinler evimi görsünler yiyecek ekmeğimiz kalmadı.”  (İstanbul/MA)  

ÖNCEKİ HABER

Müşteriye hakaret eden çağrı merkezi çalışanına para cezası

SONRAKİ HABER

İHD Diyarbakır Şubesi: 1 yılda Bölge'de 56 kadın öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...